Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Tuesday, June 5, 2012

Hibanya hati ini... ;(

Sory dearies,,

Rasa macam takda mood je nak update blog lepas kejadian gambar dalam blog ni terus hilang. Now, i dah tau kenapa semua gambar hilang begitu saja. Disebabkan SEMAKFON yang sungguh semak ni lah punca semua gambar i hilang tau. Actually saya memang tak perasan langsung rupa-rupanya gambar dalam blog ni di auto sync kan ke dalam handphone Samsung saya. Kebetulan hari tu memang ada saya delete gambar dalam handphone ni. Tapi memang seyes tak tau langsung yang semua gambar yang saya delete tu bersekali lah dengan gambar yang ada dalam blog! Nanges!

Memang rasa teramat sedih sebab blog ni dah macam rumah kedua saya. Hias cantik-cantik  dengan hasil titik peluh sendiri (ceh macam berpeluh je), tetiba terus hilang macam tu je. Yang sedihnya, masa delete gambar dalam handphone tu, Blogger or Picasa WebAlbum memang takda bagi pape notification pun. Sepatutnya Google kena la bagi warning ke ape ke before semua gambar dalam blog kita ni dipadamkan. Sedih!

Tapi, untuk tidak menghampakan kawan-kawan dan diri sendiri juge, saya akan cuba uploadkan semula semua gambar yang ada dalam setiap entri, insyallah. Kalau ada simpan dalam external hardisk ni, adalah. Kalo takda...............................nanges lagik!

Tapi rasa nya macam takda sentimental value bila kite reupload gambar dalam entri kan. Untuk fasa pertama ni, maybe saya akan upload gambar yang boleh bagi info or tips pada korang dulu. Then for the next phase baru saya upload gambar yang related to my personal life.

Sedih sangat tapi kenalah terima semua ni. Setiap apa yang berlaku tentu ada hikmahnya kan?

Mood nak menaip entri macam hambar je sekarang... ;(

7 yang mengekspresikan diri:

mama irfan said...

aduh.... sedih tul kalu jadi kat saya....

QueeN TerataI said...

saya pun pernah alami perkara yg sama.. punca yg sama juga sbb delete gambar dlm semakfon tula.. samsung la juga.. hehehe mmg kena berhati2 skrg ni bila nk delete gambar.. :)

aThidEaN said...

eh ye ke kemn sampai ilang semua.athi pon pakai samsung gak.tp xpernah terjadi plak klu upload gmbr dr phone ke blogspot n delete gambar dlm phone tu..pelik sungguh teknologi ni

Mrs.aisheiteru said...

ooo gitu rupenyer. semalam tanya ofismate pun dia x tahu nape. faeza pun akan nanges jgak kalo jd camni.

Teruskan berblog!

Nur Raihana Abd Rahim said...

klu benda ni kena kat sy,confirm sy bersara tulis blog dah sebab geram dan frust.

Shu @ Mrs. Hamid said...

ok. noted.

F.Nesyita said...

Xsangka ek..canggih2 pun atlast bg susah gak balik yer..sabarla kema..upload mane mampu jela..yg xdpt dikesan tue..kuar notis jela..sabola yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...