Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Monday, January 7, 2019

Selamat Datang Tahun 2019, Selamat Kembali Aktif Ke Dunia Blog!

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum, 

Selamat datang tahun 2019!

Punyalah dah lama tak menulis, hambar betul nak kembalikan semula momentum menulis. 

Apapun, kita dahulukan dengan ucapan syukur Alhamdulillah kerana masih diberi peluang untuk bernafas di bumi Allah pada tahun ini. Insyallah berniat nak aktif semula menulis demi kemaslahatan sejagat. Dalam erti kata lain, nak memantapkan diri sendiri dalam bidang penulisan yang lebih variasi. Ada masa penulisan berbentuk humor, ada masa penulisan bajet-bajet Editor majalah, ada masa berbentuk ulasan oleh penulis artikel. 

Aktif Menulis Di Instagram

Rasanya ramai kawan-kawan blogger yang sekarang agak kurang aktif menulis blog, tetapi memberi tumpuan menulis di medium lain seperti Facebook dan Instagram kan? Sejak Facebook dan Instagram dah boleh menulis teks dengan lebih panjang, lebih ramai yang fokus menulis di situ. Tetapi kan, jauh di sudut hati, mood menulis di blog adalah lebih seronok daripada menulis di Facebook atau Instagram. Tak pasti la ini hanya saya sorang je yang rasa atau korang pun ada same feeling macam ni. 

Untuk makluman semua, saya mempunyai dua (2) akaun instagram. Satu akaun lebih berbentuk umum, berkongsi tentang family, kawan-kawan dan isu-isu semasa. Satu lagi akaun lebih spesifik dan hanya tertumpu dengan perkongsian idea dekorasi rumah. Kalau sudi, korang boleh follow kedua-dua akaun ini:

@kemnazmaili

@dekoriasbykemn

Tahun ini berazam nak menulis 1 entri untuk setiap hari. 1 entri tu pun tak panjang berjela pun kira kita kupas satu tajuk je takda carca marba merapu macam entri-entri dedulu. Umur pun dah meningkat usia, 34 tahun dah. So penulisan pun kena lebih matang dan tidak keterlaluan. Apa yang penting, insyallah setiap entri akan memberi manfaat kepada semua, insyallah!

Jumpa di entri selepas ini!

0 yang mengekspresikan diri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...