Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Monday, August 8, 2011

DIA KAWAN SAYA: PEMILIK AKAUN MENGHINA ISLAM

Salam semua!!!

Pagi tadi buka je belog Abg Ben ,saya dikejutkan dengan berita mengenai INI . Sangat mengejutkan saya apabila melihat orang yang dimaksudkan itu merupakan KAWAN SAYA!!!! Ya Allah, macam tak percaya!!! Betul ke ni!! Ye ke!!! Kitorang sama course masa kat UUM ni. Dia juga salah seorang MPP time tu. Beliau seorang yang sangat friendly tetapi lebih suka memilih lone ranger daripada mempunyai klik tersendiri. Kalau betullah dia sebagai pemilik akaun menghina Islam tu a.k.a Kickam HjhTtis Arazuwla, Ya Allah sedih nya saya..saya kenal dia seorang yang sangat baik. Teringat dulu pergi kelas swimming sama-sama!!!

Tapi gerak hati saya rasa macam dia bukan Kickam HjhTtis Arazuwla. Kalau ikutkan cara penulisan dia, nampak macam dia fluent gile bahasa Melayu. Pelik!! Kawan saya ni cakap Melayu pun penuh teratur dan sopan, sangatlah jarang guna bahasa-bahasa pasarni dan biasanya conversation dia banyak campur English sebab dia mix Chinese. Saya dimaklumkan beliau dah pun buat laporan polis!! 

Sejauh mana kesahihan dan kebenaran mengenai perkara ini, kita masih tidak tahu selagi tiada maklumat rasmi yang kita perolehi. Lebih kuat jika my dear friend Arlene Tan tampil membuat pengakuan terbuka bahawa anda bukanlah Kickam HjhTtis Arazuwla yang dimaksudkan.

Saya harap juga kawan-kawan blogger tidak menyebarkan maklumat yang kita tidak tahu kebenarannya 100%. 

Kasihan dia kalau betul-betul dia tak bersalah... =(


FIKIR-FIKIRKAN....

58 yang mengekspresikan diri:

Nuyue Jannah Bt Muhammad said...

ye la.. kemn, bile bace blOg dia tu wat saye terpikir sesuatu..

nurdani said...

perkara macam ni kena siasat betul2.takut jadi fitnah.

Kemn Azmaili said...

nurul,

looks like she is a freethinker kan..

Kemn Azmaili said...

dani,

betul!!! saya setuju sangat!!! kalau dia betul2 tak bersalah...kasihannye..dah macam2 org cakap pasal dia.. =(

Pembawa_Wacana said...

Erk... tadi dah terkomen kat blog yang menuduh si pempuan tu....

Komen saya tetap sama....

Semoga Allah menunjukkan hidayah dan balasan setimpal kepada orang yang melakukan.....

Adam Roslan said...

Ya, Arlene perlu buat kenyataan media bagi membersihkan nama beliau.

Nizam Ijam said...

hu2... kita xtahu mana betul mana salah....

Hans said...

kalau betul bukan dia biar kebenaran muncul
dan kalau betul memang dia moga Allah memberi hidayah padanya
amin
:-)

BeloG MTT said...

Semoga akan ada kebenarannya nanti..Supaya yang bersalah tetap akan bertanggungjawab..Dan buat yang tak bersalah terbukti kesahihan ceritanya.. :)

alif haris said...

huhuu .. semoga diberi hidayah kepada mereka tu ..

TeAqArH said...

akakn= n mangsa tertuduh tu uum ke??batch bile??mst sy x smpt an..sy batch 2009....hurmm..semoga sape yg buat fitnah ni tampil...

Ubey said...

semoga kawan awak tu bukan owner fc murtad tu. takut gak, kwn sendiri.

cuma pesanan kpd pemiliik acc murtad tu. kepalanya boleh dipenggal kerana MURTAD dan MNGHINA ISLAM

YanaMIB said...

pulak dah

Pn. Sheila said...

siapa nama dia... blh x bg nama penuh dia pd sy kalau tak keberatan...

Akak said...

pokok pangkal dia perlu keluar untuk membersihkan namanya..seandainya benar dia difitnah

SoLy SoLicious said...

semoga kebenaran akan terbuka suatu hari nanti siapakah wanita yang menghina islam yg sebenarnye

Scarlett O'Hara said...

Kalau betul dia tak bersalah, dia kena berani membersihkan nama baik dia.Kesian kalau betul semua tu fitnah belaka.

hud aikara said...

memang pening pala tul..sape yang salah? kalau tak salah apa motif fitnah sebesar ini?

syafiqakarim said...

susah bila benda mcm ni terjadi.
kalau bukan dia yg buat,confirm dia
malu sb di tuduh.tp kalau dia yg
buat,hmm....bimbing lah dia.
pnh terbaca blog dia..mmg fluent gila
bahasa dan sgt arif bab agama sampai
mcm2 dalil dia keluarkan.

allah je maha mengetahui.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

mcm mana boleh dia yg kena ya? akak ada juga buat entri psl dia pg tadi..mmg cam takut jd fitnah psl akak pon baca ikut blog orang je..sbb ragu² akak buat cam pertanyaan dia kah yang buat keje penghinaan tu..kalau betul moga diberi hidayah..

Niena Pengembara Ilahi said...

erm kalau dia xbetul kesian la plak kn.. erm

Kemn Azmaili said...

@Pembawa Wacana,

saya yakin itu bukan dia..dia mmg tak fasih sangat cakap melayu..tambahan lagi bermain-main dengan surah Quran..

Kemn Azmaili said...

@Adam Roslan,

Saya dimaklumkan beliau telah membuat laporan polis mengenai isu ni.

Kemn Azmaili said...

@NizamIjam,

betul tu..sumber internet adalah sumber sekunder..kita sendiri tak pasti sama ada ia fakta atau sebaliknya.

Kemn Azmaili said...

Hans,

Semoga Tuhan melindungi beliau..betul atau tidak masih menjadi tanda tanya

Kemn Azmaili said...

@MTT,

betul tu!! setuju sangat!! kalau betul Arlene bukan orangnya, harap orang yg jahil itu mendapat hukuman setimpal...

Kemn Azmaili said...

Alif Haris,

Saya yakin sangat bukan Arlene

Kemn Azmaili said...

teaqarh,

ye dia budak uum batch 2006.dia juga MPP time tu..dia baik, tak pernah kacau hidup orang, very humble n down to earth..nampak mcm pendiam, tapi sebenarnya dia sangat friendly..

Kemn Azmaili said...

Ubey,

saya yakin bukan dia owner of fc murtad tu...cara penulisan sangat la berbeza dgn perwatakan arlene ni.

Kemn Azmaili said...

Pn. Sheila,

nama dia Nor Arlene Tan. Dia berdarah campuran cina dan melayu. fasih berbahasa cina dan inggeris. kurang fasih berbahasa melayu. kalau cakap pun, telo nye macam cine.

akmalhilmi said...

hurrmmm
btw,if blog entry aku pn slh info
a lot of forgiveness

ramai yg dah menyebarkannya
so dah tak tau nak buat apa sbb dah jadi keraguaan disini

so diharapkan manusia yg bertopengkan manusia terima balasan setimpal

if bkn kawan u hope so betol
oke...

Kemn Azmaili said...

syafiqarim,

betul. kesian dia.kalau dia xsalah, ni dah kira fitnah secara besar2an.

Ashraf Jalil said...

sape la yg sebarkan dakyah palsu mule2 tu..

L.a.n.u.n j.A.L.a.n.a.n said...

erm..ssh bla kite mengikut tanpa soal selidik.. tersebarlah brite yg kurang pasti..

alif haris said...

sy tag entri akak yg ini dlm latest entri sy ye ..

sergeant keroro said...

semoga yang benar akan terus ditegakkan.

berdoalah supaya ditunjukkan siapa dalang sebenar.

Ary said...

salam... hanya Allah sahaja yang tahukan... semoga kita semua dilindung Allah hendaknya...

m4n|4c said...

emm..mula2 i nk tanye la...kawan u ni Islam ke x??..klau Islam..knape plak ye bleh join group murtad??.. ni bukti ye ade post dlm group tu http://www.gaysec.org/opsramadhanimg/2.png so far ape yg sy bace dr post ye tu,ye xsetuju dgn hukum hudud dlm A-Quran (sacred book),tuduh amar makruf nahi mungkar x relevan (blind faith),dan menghalalkan atheist dipraktis (utk kemajuan sains,teknology,moral values)..rational thinking (liberalisme)..dah jauh terpesong tu..klau awak kwn dia,bimbinglah dia..jmpe yg lebih arif ttg agama utk bantu ye...sori cz panjang sgt2 komen ni..

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...

nmpk gayanya wajah sbnr si pelaku tu blum confirm la. pihak berwajib kene truskan siasatan ke akar umbi n cari siapa orgnya..seperkara lg, xkira la siapa pun kita jgn cepat sgt menuding jari. takut tercepat sgt buat kputusan pun susah jugak. biar info tu confirm dulu...

SELAMAT BERPUASA

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

~aku dan die~ said...

siannye kawan awak tu.xpe la.kita doakan same2 untuk dia k.berat betol ujian yg menimpa dirinya.ade hikmah atas semua ni.

tia @ Ini Kisah Tia said...

cerita ni semakin tersebar , tersebar dan tersebar ...

Nuyue Jannah Bt Muhammad said...

hOpefully bukan la seperti yang diperkatakan... tapi kalu ye, kite dOakan la biar dia kembali ke pangkal jalan...

malika said...

belum settle lagi kan kak? orang pulak terus je tambah sebar2 kan lagi dia la org nya, padahal belum confirm. merana jugak mcm ni. harap dia tak tersilap langkah lagi kak, memang setiap orang berhak zahirkan opinion masing2 tentang apa yg dia nampak pasal agama dia, tapi sekarang dah menjerat dia. Harap dia ambil iktibar dari situ .. - Farhana Zulkifli

Bui Junaidi said...

semakin dasat cerita ni..kalau betul fitnah mmg kesian lah dia..tp kalau betul dia,mmg dasat..dasat..hehe

Qaseh dalia adelia said...

aiyooo qaseh pun tak tahu mana se betul..wallahualam

eddy syrol said...

harap kita dpt tahu kebenaran satu hari nanti... Allah tolonglah kami...

silalah ke sini
BACA DAN CLICK TAU





SEGMEN PERTAMA EDDY SYROL


INI BLOG EDDY SYROL

Anonymous said...

1) Semenjak pengumuman hackers untuk membongkar identiti Hajjah tu, beliau 'telah memadamkan traces (bukti jejak)'. Ini menunjukkan beliau takut identitinya terbongkar.

2) Sekiranya hajjah mennggunakan identiti palsu, dia takkan takut dan takkan berusaha untuk padamkan jejaknya.

3) Membaca penulisan Arlene di wordpress, idea adalah konsisten dengan Hajjah Sitt, cuma ayatnya berlapik - contohnya org melayu tak pernah persoalkan ustaz, org islam tak terbuka etc.

4) Hajjah sekarang pun dah tak ada entry baru dan tidak lagi aktif di twitter. Ini mengukuhkan bukti bahawa dia tidak lagi bebas. Kalaulah dia bukan Arlene, patutnya dia makin ada banyak masa kerana yg disiasat ialah Arlene, bukannya dia!

5) Berdasarkan pemerhatian ini, saya rasa 70% hajjah sitt adalah Arlene.

6) Penjenayah mmg pandai untuk sembunyikan perbuatan kotor mereka, sebab tu lah kadang2 perogol pun kita tak sangka. Kalau pun Arlene kawan yg dikenali dulu baik (di depan), kita takkan sangka apa dia mampu buat (di belakang)

Kita tunggu dan lihat.

Anonymous said...

ya lah, sy pun da bc blog purplepearl arlene tan ni. bnyk sgt die kondem psl agama islam n negara malaysia. mmg kebebasan bersuara hak individu, tp dia x jg sensetiviti agama dan negara org lain. yg plg sy terkejut, ada entry psl die ckp x percaya islam. kwn arlene, sila la bc satu2 psl posting dia ni kt blog purplepearl arlene ni. mmg penulisannya x sama kerana blog dia ayatnya lebih berlapik kerana profile penuh dia ade kt blog ni. semoga buka mata.....

Anonymous said...

nampak sgt org islam ni bodoh kan....mudah percaya pd fitnah....bodoh...patut la x maju2....

Anonymous said...

benar atau tidak arlene ni alwuzara dia tetap dapat membantu siasatan untuk menyekat penghinaan kepada agama islam... BACA KAITAN ARLENE & ALWUZARA KAT SINI (KLIK!)

Kemn Azmaili said...

Dear all readers / bloggers,

Entri ini merupakan luahan peribadi saya yang mana saya kongsikan kepada anda siapa Arlene yang saya kenal dahulu. Untuk makluman semua, saya memang sudah lama tidak berhubung dengan beliau, So that saya tidak mengikuti perkembangan hidup beliau. Saya setuju dengan pandangan yang menyatakan kita tidak tahu kadang-kadang manusia ini depan lain, belakang lain. Luahan saya ini tidak berbentuk "bias" walaupun dia saya mengenali beliau. Apa yang mahu saya tekankan disini, biarlah pihak berwajib yang siasat sehingga kita semua dimaklumkan siapakan Hjh Sitt yang dimaksudkan. Saya akui juga penulisan dalam blog beliau seperti menunjukkan beliau adalah freethinker. Sebab itulah saya mahu kita sama-sama fikir, mungkin sikap telalu keterbukaan beliau dalam penulisan tentang agama, bangsa dan negara telah menjerat beliau dan lebih malang lagi dituduh sebagaai Makcik Hjh Sitt yang dimaksudkan..Saya tekankan disini, entri ini adalah pandangan peribadi. Terimakasih kerana sudi baca dan meluahkan pendapat anda. Saya sangat menghargainya. =)

naie-cho said...

Betul. Dia tak bersalah selagi tak di bukti kan bersalah. TETAPI tak bermakna dia tidak bersalah. Sedikit pesanan, untuk diri sendiri & semua. Don't judge a book by its cover dear. Atheist/Murtad itu jahat. *Hati-hati*.

TheBentPencil said...

psst. sitt tu lelaki.

d_tieah said...

Masih tak tahu sape yang sebenar.. Sebab tu buat entry tanpa tunjuk muka dan bagi nama Arlene Tan.. Masih samar2..

Entry Terbaru : Isu Murtad dan Siapa Hajjah Sitt Al-Wuzara?

laskar pelangi said...

tak sabar nak tunggu sapa sebenarnya dalang dalam ni semua....

♥NuR SyAFiQah♥ said...

sy pon dah terbuat pasal entry arlene tan ni..kalau la die tak bersalah sy mintak maaf

Zul said...

sepatotnya jgn disebarkan dulu, siasat terlebih dahulu, kesian kalo tidak benar, ni dah timbul fitnah, mudah2han kebenaran akan terbukti nanti,

ima althafunnisa' said...

Blogger pown sepatutnya ambil iktibar dengan isu nih. Jangan cepat sebarkan khabar angin dan benda2 yang belum tentu betul salah.
Lebih2 agi bila sebarkan gambar. Kalau tak betul, kan dah tak tahu mana dia nak sorok muka. hu2.

No more comment. Wallahualam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...