Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Wednesday, July 27, 2016

Semarak Aidilfitri PPTD 2016

Hari Isnin lepas, kitorang sekeluarga telah menggigihkan diri untuk ke Majlis Semarak Aidilfitri PPTD 2016, bertempat di MAEPS, Serdang. Memula macam dilema jugak la nak pegi ke tak event ni. Almaklumla dah beranak pinak dengan anak yang berceritek (macam ramai sangat anak), faktor rumah yang agak jauh jugak lah dengan MAEPS ni, dan faktor utama yang merungsingkan ialah event ni di malam hari.

So, bila dah fikir punya fikir tu, kitorang redah jelah. Objektif paling utama sebab nak collect duit raya anak-anak. Hahaha mata duitan sangat mak kau. Yelah, kalau tetamu kehormat tu our PM dan isteri kan..takkan tergamak nak bagi angpow berisi wang dua hingget..kekeke..

Selain daripada tu, event macam ni la time kita nak jumpa kengkawan lama di seluruh pelusuk kementerian dan agensi. Memandangkan aku dan suami berada dalam radar yang sama, kurang lebih pun mesti akan jumpa kawan-kawan yang dah lama tak bersua muka.

So far, kalau diberi rate 10, aku bagi 7 bintang untuk event ni. Pada aku semua macam berjalan lancar, paling bagus pendekatan memvariasikan aktiviti untuk anak-anak. Event macam ni sebenarnya untuk happy kan anak-anak jugal, lebih santai..less protocol..Ada bouncer, face painting, dan macam-macam games untuk anak-anak. 

Makan pun boleh tahan. Semua hidangan dan menu yang disajikan memang memuaskan. Nasib aku sangat la bertuah sebab dapat duduk table VVIP. Sebab dah last minit masa PM nak tiba tu, emcee duk announce suh penuhkan meja depan..tetamu memang tersangat ramai..so aku rasa pihak penganjur pun macam tak expect crowd yang memang sangat ramai malam tu. Aku rasa flyers yang dihebahkan tu membuatkan ramai orang yang join event ni. Sebab ada diselitkan aktiviti untuk kanak-kanak...

Next time hopefully pihak penganjur dah siap-siap boleh bajet berapa ramai yang akan join event ni. Even dah RSVP pun, aku rasa ada je malam tu yang main redah datang je. Papepun, misi duit raya tercapai..Alhamdulillah..duit raya pun dapat. Berapa? Rahsiaaa...hahaha

#PPTD
#PersatuanPerkhidmatanTadbirdanDiplomatik

 Selfie dengan abang teruna yang belum pape dah berlemoih di rumah..

 Berpadu tenaga bersama ofismate ku, bunda Tina demi duit raya anak-anak..kahkah

 Abang Seri & Kak Seri (maigott apesal stone sangat laki aku ni)

 Sejenis kegigihan bersama ofismate..hihi..we did it, girls!

 Ahaa..family portrait yang sungguh manis dengan senyuman si adik..

 Abang dan Iyash (anak Tina) muka ada senyum walau duit raya tak seperti dijangka. haha

Nak jugak mengabadikan make up 15 minitku di blog sendu ini. 


0 yang mengekspresikan diri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...