Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Thursday, February 14, 2019

#dekoriasbykemn: best kan cadar patchwork!

Siapa geng yang guna cadar patchwork! Mesti dah tahu kan betapa mudahnya operasi mengemas katil dengan cadar patchwork. Dari koleksi pertama, hingga la yang terkini, saya beli semua cadar patchwork saya dengan jiran setaman merangkap blogger Faeza Ramlay Sekarang bisne patchwork nya lebih sinonim dikenali dengan nama Little Pearl Heart. Korang boleh intai-intai koleksi patchwork yang bermacam-macam jenis, ada baby bedding set, single bed, queen or superqueen or macam-macam lagi la yang ditawarkan. Paling best sekarang dah ada physical shop dekat je dengan area perumahan kami. 

Terlanjur cerita bab kemas katil ni, teringat zaman-zaman kanak-kanak ribena. Dulu masa kecik, siapa adik beradik tak kemas katil lepas bangun tidur mesti kena memetir dengan ummi. Kami ni adik beradik 6 orang. Bilik tak banyak jadi yg perempuan kongsi 1 bilik 4 org, 1 bilik lg untuk 2 adik lelaki. .

So biasanya siapa yg bangun lambat la yg kena kemas tempat tidur. Jenuh kan nak kena tegangkan cadar. Takda pulak dulu-dulu jumpa cadar patchwork mcm sekarang. Tak payah gigih2 nak kena tegangkan sbb mmg cantik terletak dah bila kita bangun tidur. .

Most of us adik beradik tinggal hostel. Ada 2 je yg tak pernah duk hostel. Kat hostel mmg sgt particular dengan kekemasan katil kan. Malu tau nama kena naik atas board sebab katil tak tegang. Hehe.

Tapi kami ni kat rumah pun mcm dh duk hostel. Semua ada peraturan tau. Ummi kami memang tegas bab mengemas tp sebab ummi kerja kuat, along yg ambil alih tugas ummi di rumah. Along punya tegas tu sekali dia memetir mcm singa lapor. Kecut perut adik2 woiii..haha

Tapi betul la kan disiplin tu bermula dari kecil dan dari rumah. Dia akan membentuk siapa diri kita sekarang bila dah dewasa. Sekarang giliran kita mak mak ni pulak yg memetir kat rumah! 

Have a nice day everyone!

#therockyscottage


2 yang mengekspresikan diri:

Banting Travel-Cuti Cuti Malaysia said...

bantingtravel.blogspot.com
Cuti-cuti Malaysia in Banting, introducing about Banting attraction and nice restaurant

mags premiums said...

www.nonwovenbagmalaysia.com.my/ www.magspremiums.com
MAGS PREMIUM GIFTS SDN BHD We specialize in premium and corporate gifts printing (cenderamata korporat) , Welcome to custom made your own design on the gifts. Example: non woven bags, tshirt, lanyard, keychain, etc...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...