Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Monday, January 30, 2012

Alhamdulillah...Rumahku dah siap dan selamat diduduki..

Salam to all my dear readers!

Mintak maaf banyak sangat sebab dah lama kot tak menghapdet belog. Last week saya balik kampung husband, atuk husband telah kembali ke rahmatullah. So, terpaksa la amik EL 3 hari sampai lah hari Jumaat. Then terus shoot balik ke Kuantan sebab esoknya nak kena attend Majlis Pertunangan adik sepupu ku. Memang kena balik la sebab saya kena jadik makandam nye..huhu.. (nanti i upload pic dia hasil sentuhan saye ye..)


Okay, berbalik kepada tajuk entri diatas..just nak share dengan korang yang rumah kami di Tiara Heights telahpun siap sepenuhnya dan selamat untuk diduduki. Sekarang kitorang tengah tunggu CF je, then dah boleh berkira-kira nak buat apa yang patut skit before kitorang masuk rumah tu. 


Last 2weeks, saya dan husband bawak my parents melawat rumah.. Dah tau dah rumah kitorang nombor berapa!! Best, sebab nombor tu ada kaitan dengan saya dan husband jugak!! hehe..Sebelum ni geran hanya tulis no. lot sahaja. Bila tengok rumah sendiri, baru la tau berapa nombornya. Semua dah siap, playground, badminton court, jalan raya kecuali surau belum dibina lagi. Tapak dah ada, cuma nak tunggu dibina je then perumahan kami sudah lengkap dengan kemudahan awam..

Kebetulan masa datang tu, pagar rumah kami tak berkunci, so boleh la intai-intai dari luar pintu dan tingkap kedaaan di dalam rumah kami tu.. Bukan apa, saja nak cari ilham dekorasi..Tak sabar nak deko-deko ni, idea dah ada..tinggal nak implement je..Tapi before nak deko-deko ni, kena makesure grill siap dipasang, kitchen kabinet pun sama, lampu kipas pun sama..Nak kena tengok balik Checklist yang saya buat hari tu..


Tapi itulah, kitorang tak sure lagi bila nak pindah ke TH ni. Kalau ikutkan kemungkinan besar saya akan menjalani kursus 6 bulan yang akan bermula bulan Jun ini. Tapi ada pulak yang cakap bulan April..itu yang merungsingkan kami..Kalau saya kursus bulan 4 ini, alamatnya lepas habis kursus la baru boleh nak berpindah-randah..sob..sob..sob..






28 yang mengekspresikan diri:

Irfa said...

lawa umah..nanti boleh panggil eric tolong deco kan..hehe

Cindellyna Aja said...

bestnya!!nanti bt house warming jangan lupa ajak k!=)

laskar pelangi said...

waaaa...cantik umah:)

Luv like this.... said...

tahniah....

rumah cantik2 sangat..wish one day sy pon mampu ada home sweet home secantik ni :)

F.Nesyita said...

Ohh..dah siap gak ye..xlame lagi dpt kunci n masuk umah trus la yer..Hopefully xdela prob sgt.papepun kena check btul2..btw..umah baru mmg cantek..Like!

Lina Chan said...

cantik rumah baru u. i like 10x. :)

Kemn Azmaili said...

@Irfa

tq dear..eric leong? alamak, tak cukup ongkos la nak hire dier..hehe..

Kemn Azmaili said...

@Cindellyna Aja

okay, xlupenye..nanti buat house warming sekali ngan birthday hadif! =D

Kemn Azmaili said...

@laskar pelangi

tinkiu!!..

Kemn Azmaili said...

@Luv like this....

tq dear..insyaallah akan dapat satu hari nanti =P

Kemn Azmaili said...

@F.Nesyita

itula,,kena check betul2 defect tu kan..btw, thanks fa..

Kemn Azmaili said...

@Lina Chan

thanks chan2.. :)

aThidEaN said...

wee, bestnye kamu kemn rumah sendiri dah siap...
luas pulak tu nampak..aritu msa survey2 ada gak tgk kat area ni.tp my husband n i tukar plan hidup.hahah so mmg xkan beli la kot rumah kat area kl-sepang-kajang-rawang-bangi ni.

selamat men-deco.nnt share la idea ye. i nak curi2 sket idea.hehehe

rDnA said...

waaa cantiknyerrr..selamat mendeko-deko..
nnti share idea and hasil deko ek..bolehla jadi sumber inspirasi..hee

Mrs.aisheiteru said...

wah tak sabarnye nak masuk rumah baru.bila la agaknyer nak dpt kunci kan?

bolehla tiru idea deco deco..hehe

selamat berneighbour...

noridaramli said...

cantik le umah awk...suke sgt2....

mama ZZ said...

gile tak cantek? cantek sangat.. tahniah :)

Nur Raihana Abd Rahim said...

cantiknya rumah!sama la tgh tunggu dpt kunci je,rumah dah siap.marilah kita sama2 bersabar.heheh

Kemn Azmaili said...

@aThidEaN

alhamdulilah..syukur sangat..oh nak settledown kat negeri kelahiran ke?xpela..mane2 pun sama..i pun kalau boleh nak je cari rumah kat pahang..sapa la yg xnak balik kampung asal kannn..hehe

Kemn Azmaili said...

@rDnA

thanks dear..ok..nanti dah masuk umah i share ye.. =D

Kemn Azmaili said...

@Mrs.aisheiteru

hye jiran to-be!! tak sabar sangat..hehe..

okey boleh je.. =D

Kemn Azmaili said...

@noridaramli

thank u dear..alhamdulillah rezeki.. =D

Kemn Azmaili said...

@mama ZZ

thanks dear.. ^____^

Kemn Azmaili said...

@Nur Raihana Abd Rahim

tak sabar kan..hehe..

Atia Adina said...

cantiknya rumah....besar plak tu

Kemn Azmaili said...

@Atia Adina

Thanks dear, tak besar mana pun..sederhana je..

linda zainudin said...

Hi, saya pun tengah bz carik contact utk nak lengkapkan rumah baru yg kami nak duduk kat Nilai. Sangat2 minta tolong email saya no kontraktor lanskap uncle dari Mantin tu, bole. Saya pon nak letak rumput karpet, yard, please. hzlinda@gmail.com

tqvm.

Kemn Azmaili said...

@linda zainudin

ok dear, nnt i email..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...