Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Wednesday, March 7, 2012

My husband ada kawan retis?? Lah VE tu...

Ngeh..ngeh..ngeh..tajuk tak menahan gile glemer kann?hahaha..Weekend hari tu kan kitorang pegi KLCC. Actually kitorang ni memang jarang teramat sangat pegi KLCC ni. Satunya sebab jauh, and yang keduanya sebab KL kan memanjang je jamm..and lastly bangunan kembar pencakar langit ni memanjang jugak ramai umatnya. Nak kench2 pun susah, takda paip..kena beratuq pulak tu..hihi


Misi utama ke destinasi tersebut adalah nak borong puting susu budak kecik tu. Hadif pakai botol susu brand MAM. Teat size 2. Puas mencari area Putrajaya dan Bangi, saiz 2 ni menjadi rebutan dan pilihan ramai kot. Habis and susah nak restocked. Memang kena beli jugak sebab anak orang ni kan dah ada gigi penuh atas bawah. Habis digigitnya dah bocor susah nak minum. Nak taknak kitorang pegi Mothercare Alamanda, mintak tolong diorang check kat mana ada lagi teat size 2 ni. Atlast, KLCC here we go..go..go...go..(nyanyi lagu Najwa Muhyudin) ^_____^


So, bila sampai Mothercare KLCC, terus berdesup den berlari-lari anak menuju ke section feeding bottle. Nahhhh..terus dapat rembat size 2, then amik la sampai 6 pcs buat stok kepamm kat rumah..haha..Then on the way nak gi bayar tu, tetiba my husband selisih ngan sorang mamat pakai topi Maher Zain ni.


Diorang pun bersapa..Time tu seyes memang langsung tak cam mamat tersebut adalah seorang retis kak..! Sebab nengok ke gayenyer macam diorang dah lama kenal sangat. So, I assumed maybe member lama my husband lah kan...Husband aku kan member dia kan ramai 1 Malaysia! hihi..Lagi la rasa macam biasa-biasa je sebab wife dia sangat simple and humble je muka dia. Sangat simple dengan baju kurung, bertudung bawal ala  Mak Jemah (pin kat depan). Then, friendly sangat. I pun sembang macam biasa je la kan. Kebetulan time tu dia bawak anak diorang sepasang boy n girl. Apa lagi topiknya, opkoslah pasal anak kan.


Nak dipendekkan citer, rupa-rupanya mamat yang dia sembang tadi tu Lah VE...!!hahaha..sengal betul aku boleh tak cam retis..bukan apa, sebab bila nengok kat tv dengan live mmg lain..rasa macam dalam tv mamat ni tinggi macam jerangkung..tapi bila live, biasa-biasa je..Yang lagi macam tak leh nak cam nye sebab aku asik duk dengar dia duk sebut 'Insyallah..insyallah..Alhamdulillah..alhamdulillah..' Perut husband aku buncit pun dia cakap, "Alhamdulillah..alhamdulillah..".hehe.. Husband aku pun heran jugak apesal mamat ni alim bebenau kan..


Bila my husband tanya dia, buat apa sekarang ni..Dia cakap dia sibuk dengan Mawlid. Husband dengan selamber je jawab tak tau sangat pasal hiburan-hiburan ni, tetibe je kan petik nama bini dia..Dia cakap aku tau la kot pasal benda ni..Memandai je kan u! (padahal kalo gosip retis cepat je dia tau). Then dia cakap pe lagi ek,..oh, now dia duk Putra Heights menyewa kat sana sebab dekat skit dgn ofis wife dia. Btw, wife dia yang very the very humble n simple tu keja kat Alamanda ye, Office Management Dept. Baru ku tau...Pastu tetibe, kitorang complain pasal Alamanda..tak pasal isteri dia kena dengar luahan hati kami. hihihi..Kena extend kan Baby Room kat situ..tak mesra alam pun Baby Room..Susah nau nak salinkan pampers anak..kalo ramai sangat tu, salin je la kat sinki..Sampai sekrang aku heran apesal Baby Room Alamanda banyak sangat sinki..motif?


Seyes, saya memang tak tau pun yang Lah pun join dakwah sama macam Azan (ruffedge), Amir (Ruffedge) dan Zhaf (VE). Dia siap cakap dengan my husband, "Dulu dah selalu nyanyi lagu cinta-cinta, sekarang dah buat lagu dakwah..lebih kepada keagamaan"..Then dia sambung lagi, " Ada jugak ajak Zain dan Cat, tapi takpela diorang berdua belum bersedia lagik...". Takpela kan, semua benda ni tak boleh nak dipaksa. Eloklah dengan rela hati dan niat yang ikhlas untuk berhijrah ke arah yang lebih baik.

Then diorang berdua exchange number handphone..Poyo je my husband cakap, "Mana tau nak invite ko ada show-show dakwah kat opis aku...". Pastu mulut gatal lagi tanya, "Takda ke nak buat show area Putrajaya ni?". Then Lah jawab, "Insyaallah..insyallah..bulan April ada buat ceramah kat Masjid Besi..nanti aku roger ko, ek". Ha! Mula gelabah la laki aku..,"Caner yang kalo Lah ajak I pegi dengar ceramah tu?". Lohhhhh..bukan dia ajak featuring pun yang nak gelabah tu..ajak pegi ceramah,..pegi lah..benda-benda baik macam ni lah yang kita nak ikut yang oiiiiiii....husband..husband... =P


Disebabkan kesengalan aku yang langsung tidak menjangkakan mamat itu adalah Lah VE, makanya terlepas lah satu peluang keemasan nak bergambar dengan retis..Seyes kak, aku tak pernah pun ada gambau dengan retis..hehehe..So, time tu memang takda pun perasaan nak bergambar diorang..Takpela, mungkin Tuhan taknak aku riak dan takbur...gagagagaga..


So, kepada korang yang masih belum tahu mengenai kewujudan kumpulan Al-Mawlid, korang boleh baca artikel daripada Berita Harian ni.



Semoga penghijrahan ini mendapat keberkatan Allah dan teruskan perjuangan! Oh! lupe nak bagitau, my husband n Lah ni skoolmate sesame masa skolah kat Tmn Tun dulu..Dia panggil husband aku Yus,..eee...gelimattt.. =D

6 yang mengekspresikan diri:

F.Nesyita said...

Sama2 orang Taman Tun..mau x kenal..Lah nie pun senior abang ipar ku..kenal2 la jugak..(Sememangnya kita niepun penah jatuh cinta ngan Lah nie dolu2..macam seseorang..Hahaha

Kemn Azmaili said...

yeke..opssss..bahaya statement cintan cintun ni..hahaha..semoga seseorang seperti Lah itu turut sama berhijrah..hihi..tetibe,..

Cik Muda said...

perubahan besar... lepas amer munawer balik dari oversea dorang tubuhkan group al mawlid...

Kemn Azmaili said...

@Cik Muda

Alhamdulillah sangat kan..kena support la bila diorang berubah ke arah yg lebih baik macam ni..

dhr said...

wife dia name Puteri/Raja Yasmin/Jasmin. Study masscomm kat Uitm. Dulu free hair skg da pakai tudung tutup dada. Lagi sempurna dari akak yang da lama bertudung. *malunye*

Kemn Azmaili said...

@dhr

tengok diorang,..terus rasa segan ngan diri sendiri kak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...