Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Thursday, March 29, 2012

Netball....is my old passion..

Salam semua,

Yes, netball is my old passion..nama pun situ old kan..so aku rasa, sekarang macam dah tak boleh nak jadi kan sebagai passion kot..Kenapa? Jap lagi citer ek..

Start main netball ni memang dah sangat lama..seingat aku darjah 3 dah start main untuk sekolah..Then dapat main untuk zon daerah..Masuk je sekolah menengah memang terus main start form 1 sampai la form 5. Momen paling best masa aku Form 3 kot tak silap. Melakar sejarah dapat kalahkan musuh tradisi, SHAH Pekan..Hahahahaha..best..best..Punyalah lama SHAH Pekan ni jadik juara..akhirnya dapat dikalahkan jugak oleh SMK Seri Pekan..Puas hati wooooo!!

So, bila dah masuk form 4, aku gatal kaki nak keluar dari skolah tu..Ehem..banyak kenangan kat situ sebenarnya...kalo ada sesape kacip-kacip yang tau tu, mesti akan gelakkan aku kan..hahaha..takpelah, tak kisah sebab semua tu pengalaman yg aku kategorikan sebagai so sweet!! hihi..ok, berbalik kepada citer netball ni..mudah ngat nak melalut kan.. So, bila form 4 aku masuk teknik, pun ada team netball yg hebat kat situ..seronok sangat sebab yang paling utama bila penyokong datang bertalu-talu..siap, buat "wave" lagi..Pastu lawan pulak dengan penyokong pihak lawan..hahahha..paling tak leh tahan, bila tengok player tak le tahan psiko..hihihi.. Sampai form 5 aku main netball hingga ke titisan terakhir..maksudnya disini, main tak hengat dunia ngko tu form 5 student lagi 2 minggu nak SPM pun sibuk duk terkinja-kinja. Semangat la katakannn..hahaha

Masuk UUM aku join jugak team U untuk training ke MASUM..tapi kejap je sebab rasa macam tak boleh balance dengan study dan juga kelab..Sampai Sem 2 je, then aku stop..Ada juga niat di hati nak join tapi banyak sangat halangan sampailah kejadian INI berlaku. Teruss terpaksa melupakan segala impianku..sob..sob..sob..

Akhirnya, tanggal 17 Mac 2012 berjaya jugak kaki badan jiwa dan raga melangkah masuk ke court netball..rasa macam awkward sangat sebab dah lama sangat tinggal..saja-saja nak try main nak tengok badan fit ke tak..Hasilnya..ye pancit di sana disini..Dah jadi mak budak ni memang terasa sangat tak boleh nak lincah macam dolu-dolu...nak jaga perut terbelah lagi kannn..hihi..

Papepun, moment tu sangat enjoy walaupun kami kalah bergaya..hahaha..bergaya tu bukan apa, tak tahan punya la nak matching dengan baju, sanggup pegi shopping beli tudung kaler oren..ada pulak inner biru kat rumah...memang bergaya sakannn la ahkakkk..hihihi









4 yang mengekspresikan diri:

Nur Raihana Abd Rahim said...

study uum ke?sama la kita ;)

[DnaZz] said...

sy pon dulu aktif netball dri sek rendah sampai uni..dah kja ada wakil office jgk ke sana sini..now dah lepas beranak mau rasa semput dah kalau main huhu

Kemn Azmaili said...

@Nur Raihana Abd Rahim

sama ke dear? u batch bila..i batch 2006..

Kemn Azmaili said...

@[DnaZz]

seyes memang akan semput main lepas beranak ni..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...