Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Wednesday, May 2, 2012

PARADOX Security System, pilihan kami!

Assalamualaikum..

Setelah 4 hari tidak bersiaran di X-Presi (maap ye, hari cuti adalah sepenuhnya bersama famili), seperti yang dijanjikan pada entri INI, hari ni nak share dengan korang pasal alarm system yang dipilih untuk dipasang di kediaman baru kami. Ya, seperti yang tertulis di tajuk entri, Paradox Security System adalah menjadi pilihan kami berdua memandangkan ramai juga yang rekomen kan brand ni. Hanya bayar sekali saja, takda caj bulanan. Paradox merupakan jenama daripada Kanada yang sudah lama menapak di dalam industri ini sejak tahun 1989. 

Kenapa memilih PARADOX?

1) TWICE THE SECURITY
Paradox can secure two separate areas with one single system. This means your kitchen can be disarmed for maid to do their chores while all other areas in your home remained armed. System can automatically arm your personal office so that only you can access it. 

Paradox ni akan dipasang pada 2 tempat untuk memudahkan kita control or stop alarm. Satu berdekatan dengan main door, satu lagi dipasang di dalam master bedroom. So, kalau alarm kita berbunyi, tak payah la merisikokan diri turun ke bawah. ^____^

2) ALARM THAT TALK
Voice module will call up to 5 phone numbers to tell you which alarm zone triggered. System will also guide you by voice to arm and disarmed your system, turn on lights and check system status. GSM module can send out SMS to notify alarm event. You can also arm/disarm alarm using SMS.

Mudahkan? So kalau alarm rumah berbunyi time kita takda kat rumah, Paradox akan hantar SMS or voicecall untuk maklumkan pada kita bahawa terdapat zon yang berbunyi. Sementara nak tunggu kita sampai tu, mestilah memekak je alarm tu kan. Dun wory, kita boleh stop kan bunyi bising tu hanya melalui handphone sahaja.

3) GO INTERNET
Internet module will send out email to you in the event of alarm. You can check current alarm status and control your alarm from a web browser everywhere in the world.

4) MINIMA FALSE ALARM
Paradox patented technology such as intellizones, zone sensitivity. Auto-pulse signal processing. Automatic-Temperature compensation and Pet-Immunity worked hand in hand to keep false alarm to the very minimum.

5) EASY, FLEXIBLE AND STYLISH
ONE-TOUCH arms the system with just ONE button. Flexible 3 protection level when you are away, stay inside or sleeping at home. Stylish contemporary design of keypad to suit modern lifestyle.

********
Okay, info kat atas ni i copypaste je info yang dapat melalui pamplet yang depa bagi. Malas nak translate takut tetibe nanti tersalah maksud kang, tak masai bagi info auta kat korang..hehe..

Untuk saiz Semi-D yang tak berapa nak besar macam rumah saya ni, kos pemasangan termasuk la kerja menghacking dinding dan siling umah, lebih kurang RM2,000. Actually kitorang amik dengan diorang sekali untuk install motor auto-gate. Untuk auto gate dia caj RM1,500. Overall dua-dua benda alah ni still in budget kitorang.. ^___*

p/s: Weekend hari tu, dah panggil orang yang nak pasang Grill dan Kitchen Cabinet datang amik ukuran kat umah. Next entri share ngan korang pasal ni ek. Jangan risau, selagi Kemn yang menjadi nakhoda kapal (en asben Tuan Bendahara je..hehe), selagi tu la setiap benda tu akan dapat harga terbaik..Everysinglething is in budget. hehehe..

Bye!

30 yang mengekspresikan diri:

zurayusoff said...

ok..ok...
aper2 info jgn lupa share lg yer...
kalo bole letakkan sekali harga dia...
senang nak buat bajet nnt...

Mrs.aisheiteru said...

betul asben bendahara je..hehe. Tapi kekadang dia plak nak mcm2.hehe

Nur Raihana Abd Rahim said...

plan nk psg alarm jugak la..untuk keselamatan rumah..tunggu ada bajet la..hehehe

Nur Raihana Abd Rahim said...

plan nk psg alarm jugak la..untuk keselamatan rumah..tunggu ada bajet la..hehehe

Kemn Azmaili said...

@Nur Raihana Abd Rahim

takpe...takpe..dah ada bajet lebih nnt boleh la pasang...hehehe

Kemn Azmaili said...

@Mrs.aisheiteru

hehehe..betul2..tu yg kita kena jadik nakhoda kapal..kalau ikut ke dia..bankrap la jawabnya sume nak beli...hihihi

Yusz said...

jgn lupa alarm dr Al-Quran..pagari dgn ayatul Kursi di setiap penjuru rumah

Mohd Zhafri said...

yg berminat utk psg alarm dirumah bley email pd saya xzhafri@gmail.com..kami syarikat tmpatan..antara custmer kami adalah shell,ptronas,esso, klinik kesihatan, indah water..

Ismas Suraya said...

Blh share contact installer utk Paradox Alarm system ni? Saya warga TH jugak, tgh survey2 psl alarm..tak sangka terjumpa blog org TH gak hehe..

Unknown said...

Nak pasang alarm paradox?

Boleh lawat:
http://www.mudah.my/li?ca=4_s&id=136302

Kelantan ada, lembah klang pun ada

Unknown said...

Nak pasang alarm paradox?

Lawat:
http://www.mudah.my/li?ca=4_s&id=136302

Gerenti murah. Untuk melayu saja.

Kelantan ada. Lembah klang pun ada

Kemn Azmaili said...

@Ismas Suraya

dah dapat contact number paradox tak? maaf lambat sangat reply sebab saya baru blk kursus 6 bulan...sory ye

Plie said...

Salam
Boleh tak share contact no. Paradox ni
Email sy plie_aby@yahoo.com
Thanks

Kemn Azmaili said...

@Plie

okay..nnt saya emelkan ye

myodilu said...

slm, my bro pon dok TH tp sy dok di KW. bole tak email contact no paradox ni email sy my_odilu@yahoo.com

thanks

Nurul Ilyani said...

salam kemn, nak tanyelah...autogate amik brand ape eh?

Unknown said...

salam...tlg send no contact paradox yalley_b@yahoo.com

g_dah86 said...

Salam, boleh email contact person utk paradox ni. tq
g_dah86@yahoo.com

Ismas Suraya said...

Tlg email contact person utk installer paradox ni ye ismas78@gmail.com.. tq

Fauzi Nazlan said...

Salam.. Nice blog. Saya minat juga alarm ni. Minta email contact person ye sierramasters@gmail.com.. Tq

Fauzi Nazlan said...

Salam.. Nice blog. Saya minat juga alarm ni. Minta email contact person ye sierramasters@gmail.com.. Tq

Fauzi Nazlan said...

Salam.. Nice blog. Saya minat juga alarm ni. Minta email contact person ye sierramasters@gmail.com.. Tq

Fauzi Nazlan said...

Salam.. Nice blog. Saya minat juga alarm ni. Minta email contact person ye sierramasters@gmail.com.. Tq

Yusnita Yusu said...

Salam, boleh email tak kt sy contact person paradox ne
yusnita180879@yahoo.com

Shaidaton Akmar said...

rm2000 tu untuk pemasangn wiring PARADOX shaje ke sekali dengan PARADOX system?? nk no contact boleh?? shaiakmar@gmail.com

kambing hitam said...

Me too..wpx3036@gmail.com

ahmad iqbal said...

Salam...minta no contact org yg pasang paradox ni buleh? amdiq@hotmail.com

Yan Kah Luke said...

Thank you for sharing about Security System

Sebastian Loon said...

if anyone wish to install security systems, Iwatchs alarm systems is recommended.

Suffiah zee said...

plzzz email ASAP 4 me too hajarah@moh.gov.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...