Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Friday, December 5, 2014

Majlis Makan Malam BPO: Tema Retro & Pop Yeh Yeh

Aku jarang sharing pasal ofis. Tapi kali ni terasa nak berkongsi lah bila hujung hujung tahun ni. Totally bukan pasal kerja, tak minat kalo citer bab-bab kerja ni..yang laghoooo tu laju sikit laaa..haha

Majlis Makan Malam ni diadakan bersekali dengan Seminar Perancangan Strategik di Avillion PD. Semalaman berserunak runak dengan macam-macam persembahan oleh setiap kumpulan, esok kengkonon pulun lah dengan kerja.

Tema yang dipilih adalah Retro dan Pop Yeh Yeh. Wing aku pulak secara bidan terjun jadi AJK Props untuk hias2 skit dewan tu. So, nak mudah kerja aku decide kita buat Photo Booth je. Hias skit-skit je then letak Props Stick banyak-banyak and satu Guest Book untuk kenang kenangan.

Props ni semua buat and print sendiri. Ada ofismate yang sangat rajin and supportive. So kerja pun jadi cepat. Harap props ni cukup la untuk cater 150 orang yang akan datang malam tu nanti.



Photo Booth pulak kami hias on the sport kat luar dewan tu. Tak plan apa pun nak buat lagu mana, tapi berbekalkan macam-macam hiasan yg kami beli sebelum ni, tetibe idea tu datang time-time tu la. Ketar-ketar tangan menghias punya la penat! Tq Fifi sebab kita berjaya kerah tenaga hingga ke titisan terakhir. haha


Inilah rupa Photo Booth kami. takdak pulak gambar kaler-kaler warna-warni. Amik mood la retro sikit kan. hehe

Malam kejadian pun hampir tiba. Masing-masing saspen nak buat persembahan. Kumpulan kami plak group 1st yang akan buat persembahan. 

Kemain kan dengan poster bagai..saja nak kasikk meriahkan keadaan..hahaha

Aku sampai ke sebelum hari kejadian tu belum decide nak pakai baju apa. Orang lain siap sewa bagai. Aku memang tak sempat sebab kerja berlambak kat ofis. So, aku mix and match je apa yang ada dalam gobok baju. Aku pakai top and skirt peplum. Shawl tu aku pakai 2 helai, Entah macam mana aku belit tu pun dah lupa dah kalao nak mintak tutorial..haha..


Jom la layan gambar Retro & Pop yeh Yeh. Korang kalau tengah cari idea nak buat dinner tema macam ni, boleh la cuci mata cari ilham kawan-kawan lain punya dress up tak hengat..Semua sporting!

Tengok la Queen & King of The Night. Dua2 ni boss ok..

Bersama rakan-rakan se opis

Meletop ke tidak? hehe

Group kami sume pakai Masquarade. Beli je murah kat Heaven Party Jalan Reko, Bangi


Boria ni hebat tak? Curlasss big boss

Bersama bunda Tina. Curlass tak bunda? Gojes tau!

Muka tak cukup tido as usual..haha

Group kami dapat no2 untuk persembahan okay! tahniah korang! 

The Masquarade Ladies..


Bergambar dengan Group JUARA. Hebat sangat persembahan sampai berepisod bagai...memang tabik kat korang! Superb!


3 yang mengekspresikan diri:

IeRA said...

Salam singgah

Mesti seronok kan!!

Jemput follow ye

http://teratakcassia.blogspot.com/

mardiana said...

wah. bestnya kemn dapat team sporting. k.nana siap tengok ulang2 lagi video team kemn menari bagai kat facebook. haha.

k.nana punya makan malam next week. tapi tak gembire sebab kita je yang syok sendiri bagi komitmen. huuuuu.

Cekacong Cekacong said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...