Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Tuesday, August 9, 2011

Arlene Tan tampil buat kenyataan: I AM WRONGLY ACCUSED!!!!

Salam,

Tengahari tadi saya buka je FB dapat mesej from Arlene. Actually, semalam saya ada pm beliau nak mohon penjelasan daripada beliau. Hari ini segalanya sudah terjawab.




Public Statement dalam blog beliau:

"I am saddened by this situation as this is really a sick act by a bunch of people who love to simply accuse without any proof. For the record, I am absolutely not Sitt Wuzura and I have never known this person before. I was not even aware about this issue until 3 days ago where I got an alert by some facebook friends that I was being wrongfully accused. The first time I ever read her blog was also 2 days ago when I had to show evidence to the police. For your information, I have made a police report against Gaysec and anyone else for the wrongful accusation, for posting my personal details in public, and for encouraging the public to harrass me, including making death threats at me. Dear friends, please let us spread the truth during this holy month where it is not merely avoiding from eating and drinking, but most importantly avoiding from spreading lies and fitna, as well as seeking truth and enlightenment".


Untuk maklumat lanjut mengenai public statement mengenai perkara ini, korang boleh ke blog "sebenar" beliau di SINI

***************

KAWAN-KAWAN BLOGGER, KERJASAMA ANDA AMAT DIHARGAI UNTUK MENYEBARKAN KENYATAAN RASMI DARIPADA BELIAU INI...

Sekian.

12 yang mengekspresikan diri:

Anonymous said...

Tp kemn, is it true that she joined the murtad / atheis group at fb? Kalau ye, sorry dear.. I don't trust her.

syahirah sabri said...

Public statement oleh Nor Arlene Tan: "I am wrongly accussed" http://bit.ly/qO2NdV

InvinceZ said...

1st saya nak tanya. kawan awak tu Islam ke tidak? Asalnya Islam atau tidak?

Penulisan dia dalam grup Atheist/Murtad FB seolah2 dia bukan Islam.

Kemn Azmaili said...

@Anonymous,

Fyi, saya dah lama tak berhubung dengan Arlene. So that saya tak dapat nak jawab pertanyaan awak sama ada dia join grp tersebut ataupun tidak sebab saya tidak mengikuti perkembangan hidupnya. Saya hanya cuba bantu menyebarkan maklumat ini sebab kita sendiri tidak tahu sejauh mana kesahihannya. Walaupun dia kawan saya, kalau ada bukti kukuh yang menunjukkan beliau bersalah, saya juga tidak teragak-agak untuk menentangnya. thank u for reading.. =)

Kemn Azmaili said...

syahirah sabri,

tq

Kemn Azmaili said...

syahirah sabri,

tq

Kemn Azmaili said...

InvinceZ,

Menjawab pertanyaan pertama, Ya, Arlene seorang Islam. Tapi berdarah campuran Cina. Fyi, saya tidak tahu menahu berhubung dengan penglibatan beliau dalam grp tersebut..Saya sekadar menyampaikan maklumat yang beliau bukanlah Makcik Hjh sitt yang dimaksudkan, selain daripada itu..saya tak tahu..terima kasih.

MENJ said...

Rakan anda memang join FB group tersebut:

http://b4he.com/?v=sittexposed.png

InvinceZ said...

@Kemn
Terima kasih. Kalau betul dia Islam dan masih amalkan Islam takpe la. Saya pun Islam, melayu-cina mixed. Tapi saya ada satu permintaan, boleh dapatkan pengesahan dari Arlene? Pengakuan dari Arlene sendiri yang dia Islam dan masih amalkan ajaran Islam patut dapat redakan kekecohan ni.

InvinceZ said...

petikan dari wordpress arlene: http://i.imgur.com/iUx0Y.png

"...because I was a 'muslim', as..."


apa makna tu?

Kemn Azmaili said...

InvinceZ,

Jawapan daripada Arlene..kindly read my post: Ini Jawapan Arlene...

tq.

noorhidayah said...

owh my goodness..patut la mmg mcm cam je muka arlene ni..classmate kita dulu kan..hopefully this issue will solve soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...