Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Tuesday, June 23, 2015

Make Up Day Event for Baba Nyonya's

Haha...
 
Jangan muntah la aku duk update entry make up secara hetric ni ya..
 
Make up ni pun salah satu minat plus site job aku. So bila semuanya aku update dalam blog, mudah untuk compare hasil solekan aku sendiri. Boleh tengok tang mana boleh polish lagik, tang mana boleh kurangkan skit. And secara tak langsung, kot ada mana ada yang berkenan dengan hasil @karyabykemn ni, boleh la roger-roger aku.
 
Alhamdulillah..setakat ni memang ramai juga customer yang datangnya dari pembaca blog sendu mendu ini. Terima kasih la kepada yang sudi mengambil servis mekap dari aku. Serius aku cakap yang aku mekap memang jarang sangat merubah rupa paras. Sebab aku tak suka guna teknik gam kening. Maybe pada orang lain teknik gam kening ni akan nampak kening yang bersepah tu kemas je...tapi aku lagi suka cover pakai concealer je..Sebab apa? sebab nak nampak natural and simple je..
 
Ok..untuk entry kali ni aku mekapkan satu family baba nyonya..al kisahnya salah sorang tu member aku, Irene nama dia. So diorang nak attend wedding cousin kot tak silap, dia mintak la aku touch up skit adik beradik and ibu dia.
 
Aku lupa sangat nak snap gambar before, yang sebenarnya lebih kurang je sama cuma macam biasa aku akan enhance skit dengan shading di certain bahagian muka. Tapi paling aku puas hati muka ibu dia sebenarnya, sebab aku berjaya menutup pori dan jeragat and nampak muka si ibu lebih flawless gitu...
 
Ayuh kita mulakan dengan kakak nya...comel betul tengok peranakan Baba Nyonya. Dahla bercakap sebijik macam orang melayu..memang selesa je rasa mekapkan diorang ni..
 


Ini adik bongsu..baru umur 13 tahun..so aku taknak tuakan muka dia sebelum usia..just main shading and kaler pinkish je.


Ini lah Irene..request nak lipstick terang..so aku kasik lipstick fucshia pink skit lah..mata tu pun smokey brown je..



And this is their mother. Aunty ni suka sangat sebab muka dia nampak flawless katanya.

 
 
Okay..selesai update hetric for make up entry..
 
Untuk pertanyaan lanjut, sudi-sudilah follow instagram @karyabykemn ye!... terima kasih semua!
 
tataaa.,.

1 yang mengekspresikan diri:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...