Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Thursday, September 3, 2015

Luaskan Ruang Tamu Mu

Inilah rupa ruang tamu sekarang..hahaha..Macam padang bola dah rasanya kan..Actually sofa Lshape ni aku duk alihkan macam ni masa buat birthday party Hadif hari tu. Lepas pada tu, rasa macam lapang pulak bila susun macam ni, Hadif pulak memang happy la sebab boleh la dia duk training bola dalam rumah ni. errr.. Korang boleh tengok keadaan sebelum sofa ni di rombak di ENTRI INI.

Citer pasal sofa ni, rasa macam tersilap beli sofa la pulak. Hahaha..saje je kan..Dah masuk 4 tahun duk rumah sendiri baru nak rasa sofa ni tak sesuai..alasan sangat nak beli sofa baru..hihi..Bukan pe, rumah aku ni berpetak petak, pastu keadaan petak tu tak simetri, agak susah jugak masa memula nak pikir nak mendekorasi kan rumah sendiri ni.

Bila dah booking sofa, aku ni sibuk nak beli sofa yang besor godang. Iye lah nak mengoptimumkan dengan harga la kengkonon. Sofa ni pulak memang aku rasa teruja nak beli sebab dapat free sekali dengan ottoman. Tapi ottoman tu aku letak kat foyer area. Yang best lagi sebab ottoman tu boleh isi barang. Memang segala jenis alat kesukanan Hadif aku campak je dalam tu. Praktikal kan?

Bila sofa ni dah masuk parking dalam rumah, alahaiii rasa apsala kecik nya space ruang tamu ni..Itulah, kuasa membeli mengatasi segalanya. Tahu dah pun, ruang tamu tak besar mana, tapi tetap nak positip kengkonon macam pandai la adjust nanti. Nahhh...sekali masuk...betul-betul muat-muat je.

Last week, pegi la jenjalan kat kedai perabot yang aku beli sofa ni. Kedai ni nama Benotti, dekat dengan Jakel Shah Alam. Aku kengkonon berangan nak tukar sofa Lshape ni dengan single seat or cecampur lah janji bukan Lshape. Pastu bila tanya tokey, alahaiiii depa tak amik plak barang trade in. Frust betul makkk..Terpaksa angan-angan yang diimpikan terkubur layu di tasik madu..

Haruslah Plan A tak jadik, kita perlu bersedia dengan Plan B khenzzz..Setelah dipikirin dan dikaji, aku rasa aku perlu lebih bersabariah untuk tukar sofa ni. Sofa ni pulak lenjan cemaner pun memang tahan lasak. Jadiknya aku plan nak tukar baju dia je lah. Tengah duk survey jugak kalau ada yang amik tempahan jahit sarung kusyen sofa ni dekat-dekat area Nilai. So, this week nak ajak cuben pegi Nilai. Plus, boleh la cecuci mata nak beli carpet. Cuben takleh kate tidak tau sebab ini permintaan ibu nandongg..hihih






p/s:
Aku macam perasan aku ngandung kali ni gemor betul mengemas rumah. Apsal entah..macam-macam perangai kan? haha

9 yang mengekspresikan diri:

Allene typicalmommy said...

tenang... sebab warna biru.....

ietams said...

simple.. tapi lawa.

cik hani said...

Nampak luas..
comel la warna biru..

shark said...

rumah kamoo cantik betul :)

YB Shehan said...

ala2 tagline luaskan kuasamu.. hiii. klu rajin ms preg slalu org kata baby girl. saya la tu. hiii

NabilaHasyim said...

ok jg ni, Lshape boleh tukar jd Ishape..

sy punya sofa xboleh nak tukar shape ape pun, dh mmg 1+2+3 seater..
sofa ni pun tak padan dgn ruang tamu rumah sendiri..huhu
sabaq je la..wakaka...

Myra Anne said...

simple n kemas je.. =)

Jemput dtg blog saya..
http://myraanneba.blogspot.my/

Sa said...

Saya pon suka kaler biru turqoise..so bilik utama kami kalerkan biru torqoise.tp satu jela..warna ni kena btol2 kena dgn kaler perabit kalau x mcm gelap jadinye rumah kan

Sa said...

Saya pon suka kaler biru turqoise..so bilik utama kami kalerkan biru torqoise.tp satu jela..warna ni kena btol2 kena dgn kaler perabit kalau x mcm gelap jadinye rumah kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...