Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Friday, December 9, 2011

Happy Birthday my lil bro, Kmy KmO (alilbit of ur lifestory)




Happy Birthday to my lil bro, Hakim a.k.a Kmy Kmo. Dah tuo dah ekau 22 tahun tapi sampai la ni tak keja-keja pun. So, today i buat special entry untuk kongsikan tentang minat fanatik adikku pada gubahan lagu. Adik saya ni nampak muka macam perasan ensem habis, macho konon tapi dalam hati ada taman..apa maknanya tu? jiwang la kannn..hihi (jgn marah ye kim, sukeatilah nak cakap ape, ni kan blog haku)


Adik saya ni start berjinak-jinak menulis lagu tak silap saya masa dia umur dalam lingkungan 17 - 18 tahun. Bercinta bukan main bagai nak rak, girlfrenssssss ramai tapi selalu kena tinggal..hahahahaha..tapi yang paling saya ingat dia pernah frust menonggeng dengan first girlfren dia,..(banyak citer kelakau kalau nak share ni, tapi nasib baik akak kau ni baik kim). Yang bagusnya ialah, bila tiap kali dia frust berchenta tak hengat, dia akan produce kan lagu yang pada saya boleh la diterima halua telinga ni..

First song yang saya ingat sikit-sikit chorus bunyinya macam ni,

"Pergilah kasih cintaku ini, istana ku bina berkecai kini, dan sesungguhnya ku takkan percaya..pada cinta yang seterusnya.."

bahahahahaha....jiwang kannn? tapi teringin nak dengar balik lagu dia tu, tapi dia sendiri pun tak simpan lagu tu..tak silap dulu masa kat U ada jugak kawan-kawan yang bluetooth lagu dia tu..kalau ada kengkawan yang simpan lagi lagu dia ni, inform saya ek..kalau dia dengar sekarang mesti gelak guling-guling..first song dia ni macam ala-ala 4U2C (siap ada rapping) hihihi...

Tahun demi tahun dia masih lagi dengan minat menggubah lagu. Entah dah berapa kali IPTA/S dah masuk, tak pernah habis sebab tak commit pada study! (ni malas nak explain panjang nanti tetiba aku yang hangin). Dia terlalu fanatik or boleh katalah macam taksub dengan muzik sampai belajar pun tak berapa rajin (malas le tu).

Dia kata muzik ni kena naik slow-slow..biarlah orang nak kata dia syok sendiri ke, tapi dia tak kisah. Dulu kitorang satu family memang tak boleh accept minat dia ni. Kadang balik, kadang tak balik rumah, bila tanya tertido kat studio. Naik penat berbuih dah airliur membebel pasal adik aku yang sekor ni. Tapi bila dah lama, kitorang realize yang dia memang ada bakat, seni memang mengalir dalam badan dia. So, kitorang biar lantak pi lah dia dengan dunia muzik dia. Atleast kitorang tau apa yang dia buat ni tak memudaratkan diri dia.

Di Kuantan Kmy KmO & the gang ni selalu jugak dapat invitation untuk buat perform pada majlis-majlis dinner, youth carnival, prompt nite dan sebagainya (he can dance too!). So, tahun ni diorang dah start dapat invitation event management from KL. Sikit-sikit macam dah nampak hasil usahanya. On 1st december hari tu diorang dah perform kat Laundry Bar, The Curve. Bila tengok video time diorang perform tu, i tumpang gembira. People look like enjoy with their performs, and of course on their songs!

Hopefully u'll be success one day..Kalau korang rasa macam nak dengar lagu dia (tapi jiwa muda mudi la skit kann..), sudi-sudikanlah LIKE KMY KMO Fanpage and i 'm proudly recommend u to listen this song : Yang Pertama

Entri ni bukan nak promote adik, it just to share on his good talent an also sekadar satu penghargaan dan sokongan kepada dia (entri ni kira hadiah besday ye kim..hehe)


Keep up the good work, bro!! We will always support you!

1 yang mengekspresikan diri:

NrIliNjhhAli said...

Hi sis. Nice to know your brother. Lagu dia semua best. (Y)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...