Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Friday, December 2, 2011

Review: Johor Premium Outlet (JP0) - Part II

Okay...bukan sengaja nak buat entri Part I & Part II ni. Saya takut panjang berjela kalau saya cerita dalam satu entri je. Tambah nak letak gambau eksen lagik..berat pulak loading nanti..hehehe


Untuk list brand yang ada di JPO korang boleh baca Review: Johor Premium Outlet (JP0) - Part I

Kitorang menginap di Nouvelle Hotel, Lagenda Putra, Kulai, Johor. Hotel ni macam hotel bajet tapi memang murah je. Kitorang amik single bed RM78 including breakfast / each. Tapi kalau gov rate dapat RM66 only. Murah kann!! Hotel ni kat tepi jalan korang dah boleh nampak dah. Macam rumah kedai tapi bila masuk je..pehhh tetiba rasa macam perasan duk hotel 4 star. Cuma breakfast macam awkward sikit la sebab biasanya buffet kan, tapi kat hotel ni diorang served. So, makan takat yang diorang bagi je..hehe..Tapi takleh la nak komplen bagai, RM66 only!..


Hotel ni baru lagi operasi awal Februari hari tu. Kalau korang berminat nak duduk sini, booking dulu ye sebab diorang dah inform banyak dah orang booking awal-awal sebab nak ke JPO ni. Dari hotel ni ke JPO dekat sangat tak sampai 10 minit. Korang masuk balik highway, then keluar ke exit Senai. JPO tu betul-betul tepi highway je. 

Nouvelle Hotel, Kulai, Johor
Cantik gak toilet ni

Ni diorang tersilap key in dalam sistem. Kitorang mintak single bed, tapi nasib duit menyebelahi JPO. Tidur katil queen, bayar rate single bed..hehehe

Alamat Hotel: No.1, Jalan Lagenda 1, Taman Lagenda Putra,, 81000 Kulai, Johor.
No Tel: 07-6623555 
Dari hotel ni ke JPO dekat sangat tak sampai 10 minit. Korang masuk balik highway, then keluar ke exit Senai. JPO tu betul-betul tepi highway je.

Okay, taknak citer banyak..lets the pics talk!! Oucchh!!


From Senai Highway..keterujaan sunggul menebal time ni.

omg!! dah ada kat signboard !

lagi signboard

terasa bahang dari jauh..hehehe

okay dah sampai..besau nye skooter pak guard..

Burberry..Ramai gila orang..!! Nak beli tapi tak mampu lagi sebab dah diskaun 50% pun mahal..

Armani Outlet

Salvatore Ferragamo..Berangan nak handbag tapi tak banyak pilihan lagi..

Ramai gila orang sebab hangbag banyak gila..diskaun up to 60%!! I tak minat Coach, ada yang berkenan warna biru tapi taknak la..nak usha kedai lain plak..



Raoul..opening soon

Tommy Hilfiger..opening soon

Royal Selangor

Bonia pun opening soon..Oroton, baru firstime dengar brand ni from Australia..Husband beli wallet after 25% diskaun RM345, then dapat diskaun 30% lagi RM240..calf leather

Samsonite

Pedro

Cosmetics & Designer Fragrance

Padini n Vincci..murah gile t-shirt Padini RM9 only

Guess..murah jugak..handbag RM120 only..husband beli jam RM450 , beli baju hadif RM195..both item diskaun30% = RM350 only

CK..i beli handbag diskaun 50%, husband beli kemeja diskaun 60%

DKNY n Lacoste..barang tak banyak lagi

Armani Exchange..opening soon

Gap..beli swimming suit hadif RM30 only, n kemeja Hadif RM50 only. buy 5 items, additional 20% diskaun


La Senza and Esprit

Okay..i borong ini juge sebab murah gilerrrr...

Roxy n The Body Shop

Charles & Keith..I beli handbag diskaun 70%

Ini hasilnya...kami gumbirasss!!

Husband pun gumbira

Happy Shopping!!


Mungkin ada lagi yang tak tau mengenai JPO ni..

Klik Review: Johor Premium Outlet (JP0) - Part I untuk info lanjut.

17 yang mengekspresikan diri:

azra said...

x sabar nak balik kampung...... x sabar... lambatnya tunggu bulan March... thanks Kemn 4 da info n picas

azimahahmadzaki said...

okay..dah bleh komen...wah wah best gile..ni yg boleh bg excuse kat takim ni ajak cuti2 melesia kat johor.heheheh.tak penah g johor pon :).good excuse niii...diorg patut suh kamu jadi duta JPO okeY?heheheheh

Kemn Azmaili said...

@azra

takpe..takkkan lari JPO dikejar..heheheh..ok no problem babe!! happy shoppingg!!

Kemn Azmaili said...

@azimahahmadzaki

boleh-boleh..cuti-cuti malaysia di JPO..hehehe..kalo jadik duta JPO dapat triple diskaun..laju je nakkk..hahahaha

dhr said...
This comment has been removed by the author.
dhr said...

Entry yang ditunggu2 sudah tiba!hehe..thanks Kema for the review. Burberry still mahal walaupun dah diskaun 50% ye? Agaknye sebab diskaun 50% dari harga Malaysia kot. Not bad tempat ni. Akak baca somewhere, it's a dream comes true for Malaysian shopaholics! hehe...

kak malin said...

wow!!!!!!!super nice info!!terbaik la ni..hehehe

Anonymous said...

wahh!! design kedai sama mcm Gilroy. sekali pandang mmg rasa macam U shop kat US jer. esp. bila waktu hujan (ala-ala sejuk gitu)

Anonymous said...

ehehe...paling gempak kat JPO ni Pak Guard la. naik segway gak macam pak guard Gilroy! hahaha

Kemn Azmaili said...

@dhr

Nanti balik malaysia, boleh la akak shopping kat sini..actually burberry punya price kira macam murah la (tapi murah still xmampu nak beli..hehe)..dapat la hanbag RM3-4k..

Kemn Azmaili said...

@kak malin

Apa lagi kak Malin, mai JPO ni..mmg best!

Kemn Azmaili said...

@Anonymous

saya tak pernah pergi Gilroy, tapi eventhough xpernah, terasa jugak la perasan macam duk obersi..hihihi

Kemn Azmaili said...

@Anonymous

okay, new word is segway. first time dengar nama transport macam ni..hehehe

Anonymous said...

Pas bc you blog trus call sane.. tapi price bilik jd Rm 117.00 Jauh beza dr price yg u cakap... Tp tgk tmpt tu cam best jer... huhu..

Kemn Azmaili said...

@Anonymous

Mahal nya!! dah macam double dia up tu!! maybe i rasa sebab JPO ni dah open to public kot..well, bisnes kann..

cik nurul said...

thnx 4 info.. nanti nk g shopping barang2 hantaran kawen kat sane.. :)

Kemn Azmaili said...

@cik nurulpegila sana..sangatlah sesuai shopping brg kat sana..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...