Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Monday, February 6, 2017

HARROGATE SULPHUR SOAP

Harrogate Sulphur Soap ni mula diperkenalkan secara aktif oleh one of instafamous, merangkap PTD mates, Tema Omar. Bila tengok kulit dia depan-depan memang cantik dan sihat, aku mula la nak menjalankan aktiviti percubaan buat kali yang ke-300 menukar skin care. Hahaha

Memang sejenis tak boleh nak konsisten nak guna and loyal dengan satu skincare nak wat camne. Kena redha lah ye kalau once ko pakai any skincare, muka ko tumbuh bijih-bijih timah degil yang sangat sukar nak tenggelam kembali.

Sabun ni diproses khas daripada UK, memang diperbuat daripada sulfur. Ala..sulfur tu yang bau busuk macam karbon surat kabo tu. So korang kena hadam la kalau muka ko bau dia sama dengan surat kabo tau. Yang penting kesannya helokkk! Bahaha

Aku dah guna hampir seminggu. So far, memang rasa perubahannya. Bijih timah degil kat atas dahi dah makin menipis dan kian tenggelam. Tona kulit makin sekata. Sabun ni jugak aku perasan sejenis yang tidak menegangkan kulit after cuci muka tu. Dah banyak aku guna cleanser yang bentuk sabun ni menegangkan kulit dan aku rasa tak berapa selesa. Tapi dengan Harrogate Sulphur Soap ni memang korang akan rasa kesannya dalam masa 24 jam!

Ada 4 warna tapi fungsinya semua sama. Aku of course amik kaler biru, spring water namanya. Tak tahu la kenapa sejak aku pakai HSS ni memang gemor dan rajin sangat nak mencuci muka tau! Maybe sebab kesan nya korang boleh nampak terus kot. Tak payah tunggu seminggu or 3 bulan pun. Yang pasti kena la konsisten!

Pandangan aku nak jaga muka ni senang je. Kena rajin cuci, pakai toner & mositurizer. Aku ni memang suka mekap, memang sangat amat jarang kalau tidur tanpa cuci dulu mekap. Cuma aku memang suka carik nahas sebab suka tukar skincare. Aku harap dapat istiqomah la dengan Harrogate Sulphur Soap ni. #prayformeplease 

So, apa yang menarik dengan HSS ni? Jom baca!

 

 
The Uk's leading sulphur soap from The Harrogate Sulphur Soap Company has been specifically formulated to care for problem skin. All our Soap Bars contain sulphur and hand drawn water from Harrogate Spa to help cleanse the skin with an antibacterial action, and vitamin E to protect and moisturise.

Harrogate Sulphur Soap specialise in a specially formulated sulphur soap range that cares for your skin, especially those prone to Psoriasis, Eczema, Acne and other skin conditions

All of our products contain Sulphur and Spring Water from Harrogate's famous spa.

  • Vitamin E – keeps you looking younger as it retards cellular ageing due to oxidation.
  • NONE of our products contain coal tar.
  • NONE of our products have been tested on animals.
  • Suitable for all the family and all skin types
  • 'Original' product range comprises; The Original, English Garden, Victorian Rose & Spring Water.
Kalau berminat nak cuba, korang boleh order/dm via instagram @temaomar ye!

1 yang mengekspresikan diri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...