Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Thursday, January 13, 2011

Kelas AntenatalPuas nak dapatkan confirmation daripada my husband sama ada dia boleh join ke tak Kelas Antenatal ni. At last, dia cakap mmg dia tak boleh nak join sbb kena commit dgn kerja..sob..sob..sob.. Lagipun dia tak boleh lah nak kerap cuti sangat memandangkan keesokan harinya kena teman saya pergi check up pulak. Bila tanya nurse yang in charge kelas ni ada tak tarikh lain utk join kelas ni..Kalau ikutkan memang ada, tapi saya pulak dah tak boleh join sebab syarat utk ikuti kelas ni, kandungan perlu la 34 minggu dan ke bawah. Kalau ikutkan tarikh kelas tu memang genaplah kandungan saya 34 minggu.. 

Kelas Antenatal ni diadakan pada 17 Januari 2011 (Isnin) bermula jam 8.00 pagi hingga 4.00 petang bertempat di Hospital Putrajaya, Bayaran sebanyak RM70.00 setiap seorang / pasangan (Rugi la saya sbb tak bawa pasangan). Kelas ni sebenarnya terhad dan prioriti diberi kepada ibu-ibu hamil yang mengambil Full Paying Patient Scheme (FPPS). Kalau nak tau lebih lanjut mengenai FPPS ni, boleh lah layari laman web Hospital Putrajaya di alamat http://www.hpj.gov.my/pjh/index.php/component/k2/item/2-full-paying-patient .


Walaupun my husband tak dapat nak join kelas ni, saya tetap bersemangat nak ikuti kelas ni. Pandangan saya, kelas ini akan banyak memberi pendedahan mengenai persediaan sebelum, semasa dan selepas bersalin, terutamanya kepada ibu hamil anak pertama macam saya ni. Antara objektif kelas antenatal ni ialah:

Saya harap lepas mengikuti kelas antenatal ni, banyak ilmu yang saya perolehi nanti dan dapatlah dikongsi bersama-sama dengan rakan-rakan di luar sana.
~end~

2 yang mengekspresikan diri:

eiyra'z said...

bestla kemn sempat join clas tu...ku dulu xsempat..coz everymonth checkup kat private jer..xtau pun ada clas..biler doc suggest register checkup kat GH,ms tu dah 9month..sob..sob..hhuhhh..apepun,take care dear..

Kemn Azmaili said...

sheera dearie,
kemn mmg excited sgt nk join class ni..tapi tu my husband plak xle teman..kalau ada husband lagi syiok kan..kemn dulu check up kat private jugak, tp due to pregancy risk ni, mmg terus transfer ke GH n ambil skim FPP ni..tqsm dear!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...