Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Monday, January 24, 2011

Untung RM1 juta!!


Blogger Untung RM1juta!!! For those yang ada beli Berita Minggu (Ahad lepas), mesti ada baca pasal ni kan..Front page gitu!! Disebabkan saya selalu duk citer ngan husband pasal RedMummy (RM) ni..Pepagi Ahad lagi my husband dah kejut bangun becos of  hot story nih..me agak terkezut jugak la bila citer Kak Red jadi frontcover Berita Minggu..!! Tahniah untuk RM a.k.a Kak Red!! Tapi pagi tadi RM dah explain panjang lebor dalam HotFm yang dia takda lah untung sampai ke RM1juta..kate Kak Red kena baca betul2 intipati berita tuh, jangan terus buat assumption ye..Giloss..kaya kau kalo dah untung segitu kann..sebenarnya RM nak bagi kesedaran pada semua blogger diluar sana tentang betapa pentingnya bayaran cukai pendapatan for those yang buat duit dengan blog nih..Double Thumb's up to RM!! Me dah agak lama follow blog RM ni since 2007 senyap-senyap je sebab best baca entry dia..plus suka tengok addicted dia dgn warna Merah ni, sbb saya pun ada minat yang sama tapi bukan la merah...I'm a BlueLova ya!! (sib bek scan baby confirm boy, bleh la sakan gayekan ngan biru, kalo gegirl rasanya biru bias jugak kot..huhu)


Saya mmg dah lama menjadi pencinta setia membaca blog2 diluar sana..Alkisahnya bila one of adik junior SPian (sekolah menengah) yang mula kenalkan blog dia pada saya pada tahun 2007. banyak info menarik yg buat saya tertarik lahh..pernah la dia offer nak buatkan blog untuk saya time tuh..gilo ko..aku dahla buta IT pastu mana la nak paham setting2 bagai mcm skang ni..infact dulu syam dah bermurah hati buat buat blog untuk saya time tu..tapi still blur hokehh..lampi betui aku time tuh..huhu..(lampi a.k.a lambat pickup)..tak ingat dah ape address blog saye tuh..sory ye syam...huhu..


Tahun ni baru saya tergerak hati nak ada blog sendiri..selain dapat full support dari my husband, banyak coretan pahit manis yang mana boleh dikongsi tu, bolehlah saya share..fyi, tajuk blog saya ni adalah inspirasi dari my husband sendiri, tagline je saya fikir sendiri..Thank you for supporting me, darl..saya sangat menghargainya..


Berbalik pada citer blog boleh buat duit ni..so far, saya belum bersedia lagi nak involve dgn hal-hal duit-muit nih..my husband dah duk sibuk suh jual itu ini utk buat s/income la kononnya..takpelah yang..saya suka hidup wasatiah je..dah bersyukur..lagipun saya ni kan kabur IT (up skit dari buta IT), so bila pegi bab2 duit ni, mmg la perlu ada kepakaran yang lebih dalam hal-hal teknikal..(yeke?entah tak tau lahh..)

Kalau ikut bacaan saya pasal blog boleh jana duit ni, you all yang buat bisnes online pun tak terlepas dari serangan LHDN tau!! termasuk jugak la jualan online melalui facebook..apepun saya nasihatkan you all declare dgn LHDN once dah ada pendapatan..takdalah nanti LHDN dtg ambushed plak umah korang..contohilah RM!!

p/s: Tetiba baru pasan yang Penulis citer RM dalam Berita Minggu hari tu adalah penulis yang sama time saya buat Project Group subjek Comm (PR) masa kat UUM dulu..huhu..A thousand thanks to Diyanah Anuar sbb kerana kamu lah kami dapat extra carrymark!!! Lec Noyah garang kau!!

~end~

2 yang mengekspresikan diri:

mardhiatul said...

Kemn... dhia pun x berapa pandai nk explore blog ni... nk jugak masukkn byk benda dlm blog tp dok reti la... tgk cantik jer blog Kemn... lama x nk siapkn??? hrmm.. & one thing ... cantik rumah Kemn.. berapa habis beli perabot.. Hrmm.. Kemn xper la... gaji besow.. rumah sewa or rumah sendiri? =)

Kemn Azmaili said...

mardhiatul,
actually kemn pun agak baru be a blogger ni..kemn punya blog ni xgempak mana pun..sehari je buat..beli perabot? owh..just mix n match..harga reasonable lah..gaji xbeso pungg..my hubby as a banker..huhu..rumah?dah tulis dlm entry tu, kemn duk kuarters..kalau umah sendiri lama dah duk deko sampai lebam..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...