Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Monday, October 10, 2011

Akhtar is 8 months old: Dah pandai bangun berdiri!!

Salam kepada semua pembaca!

Pejam celik pejam celik, my lil prince dah pun masuk 8 bulan. Sekejap je masa berlalu kan? Setiap hari ada je gelagat yang mencuit hati yang sering buat saya tertawa dengan keletahnya..My baby ni memang tersangatlah lasak orangnya..Kalau setakat terhantuk kepala tu, dah macam rutin dah..

So, hari semalam genap dia 8 bulan (9 Okt 2011)..Dan hari semalam juga lah dia telah melangkah ke satu lagi perkembangan iaitu dah pandai bangun sendiri!! Tapi dengan syarat kena ada something la untuk dia pegang. Kelmarin kami balik Taman Tun saje lah nak jenguk my PIL. Ha, kat sana lah Hadif start memulakan aktiviti dia tu..Rasa macam tak percaya je dengan apa yang saya tengok. Dah la si comelku ni duduk pun tak berapa stabil lagi, ni tetiba pulak dia boleh memberanikan diri bangun dengan sendiri..Comel sangat bila nengok dia berhempas pulas duk pegang birai-birai meja or sofa untuk dia bangun berdiri dengan jayanya..

So, sekarang ni..rutin dia kat rumah adalah mem "polish" kan skill bangun berdiri tu kat mana-mana je ikut suka suki dia..Kadang-kadang kalau dah naik seram bulu roma saya nengok dia macam nak tersadai tu, memang cepat-cepat la umi dia ni selamatkan dia..huhu..

Perkembangan Hadif dah masuk 8 bulan ni:
- Sangat kuat makan!! Sekali makan bubur semangkuk penuh akan licin di ngapp! Belum timbang lagi, so tak tau berapa kg dah anak umi ni. Last timbang hari tu 8.5kg
- Pantang kalau umi daddy dia sebut "bye". Mesti laju je terkam nak ikut..
- Sangat friendly..tak takut sesape pun..tak payah tunggu orang hulur tangan pun, dia memang nak je sesape..Uishh, gile glemer anak ku ini..hihi
- Dah macam nak start merangkak, tapi macam dia abaikan pulak skill tu sebab dah pandai skill berdiri..hihi
- Mengensot punya laju macam askar komando!!
- Dah pandai sebut ummi..tapi kadang-kadang terkeluar juga sebut umma...hehe
- Sangat susah nak pakai pampers! Tak geti duk diam..Diam bila korek telinga je!! Tengah tido pun tak diam..
- Suka main wrestling seblum tidur..pantang tengok umi dia baring, terus dia datang terkam, ngap muka umi..abis lenjun muka dengan air liur dia..
- Belum tumbuh gigi..tapi kalo dia gigit memang terasa sakit tu..
- Duk dalam walker dah macam duk dalam bumper car..punye lah laju dia, ikut suka je dia je nak langgar ape..Fav spot adalah dapur..banyak benda menarik nak explore..esp tarik laci..sekarang dia duk tgh target nak bukak peti! anakku..anakku..


8 bulan - tengok penumbuk tu besau mane! Lu langsi Lu Mati! hehe =P

Tak berkesempatan lagi nak snap pic dia tengah bangun nak berdiri tu..Next entry saya up date lah ye.. =)...Ops, lupe nak cakap..Hadif dah sihat seperti sedia kala!! ALHAMDULILLAH SYUKUR YA ALLAH!

Bye!

13 yang mengekspresikan diri:

Mrs Hafidz'joo'Din said...

Alhamdulillah dia dah sihat kan..Ameer pon dah sihat cuma naik ruam jer..Btw semangatnye dia..Tgk tgn kalau tumbuk Ameer konpem leper kekeke

Kemn Azmaili said...

@Mrs Hafidz'joo'Din

alhmadulillah didi..tp itula dia ni tak sihat dulu pun mmg kuat makan..semacam je telan..tangan dia mmg besau no..sekali die debik, terase sakit jgak..hihi

Nuyue Jannah Bt Muhammad said...

wa.. hadif dah leh berdiri.. hadif ni kategOri 'ringan ' le... kalu Org tganu ringan tu bermaksud senang nk dapat skill pape..

Luv like this.... said...

go akhtar go akhtar...:)

aThidEaN said...

sukanya nama Akhtar ni:)
go go baby Akhtar nnt dah boleh berjalan berlari, umi sure kurus nak kejar..

Kemn Azmaili said...

@Nuyue Jannah Bt Muhammad

itulah nurul, aku pun terkezut nengok dia kemain berani bangun berpaut kat meja..sungguh-sungguh la dia buat sampai dia boleh berdiri..alhamdulillah syukurlah sebab nampak dia mmg cepat belajar..

Kemn Azmaili said...

@Luv like this....

go go go.. =D

Kemn Azmaili said...

@aThidEaN

Dulu mase kecik mmg panggil Akhtar, dah besar ramai pulak yang panggil Hadif..suke jugak sebab dekat ngan nama umi dia..hehehe..

Cindellyna Aja said...

hadif bila nk jumpa Amani ni.... ngeeeee~~~

Kemn Azmaili said...

@Cindellyna Aja

yela kannn!!! perlu aturkan satu tarikh ni untuk ngedate dgn amani n mamanya..hihi...

mardiana said...

lepas ni boleh berkejaran dgn ummi dia. haha.

Kemn Azmaili said...

@mardiana

sekarang pun dah berkejar-kejaran anak dah dgn dia..hehehe

Ceritera Cinta said...

kema..kat mana yer nk dpt tmpt dduk mcm tu..ank akak dh nk msk 6bln..kdg2 dia boring baring so atleast da tmpt mcm tu should b ok kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...