Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Thursday, October 27, 2011

Just a quick update!!

Hello and salam to all my dear readers!

Agak lama dah tak bersiaran di X-presi ni. Banyak sebenarnya nak share dengan korang but lately ni i'm quite busy dengan kerja kat ofis ni. Actually, saya kena tanggung kerja kat ofis. Meaning that, kena buat dua kerja lah..As i told u before, i'm a desk officer that responsible to  research and study of economic region under RMK-10 project (NCER).., so now dah bertambah satu lagi region yang kena jaga yakni East Coast Economic Region or a.k.a ECER. fenin~*__*

Banyak benda nak share especially perkembangan my home sweet home at Tiara Heights, Sepang tu. Every week dah dapat progress letter from developer. Latest info, my house dah siap 65% !!! Oh, cepatnya siap, satu apa pun tak prepare lagi. Suppose dah kena buat checklist untuk pindah rumah baru ni. Sepatutnya rumah tu  siap bulan Jun tahun depan, tapi maybe on February 2012 dah dapat kunci!! Banyak benda belum survey lagi..kitchen cabinet, plaster ceiling, downlights, candeliar, suis, kipas..oh..oh..banyak lagi kayyyy...

Perkembangan my baby Akhtar, soon he is gonna be 9 months old. Kus semangat ini budak. Sangat kuat makan! Nasi pun dah boleh makan eventhough gigi satu pun tarak. Sekarang dah tak tidur dalam playpen, so dia tidur sensorang diri kat bawah atas tilam empuk dengan dipagari bantal-bantal sebagai tembok penghadang. Hari tu ada satu bantal pagar dia tu runtuh, then dia merengek-rengek tengah malam..rupa-rupanya badan dia semua dah ada bawah katil, tinggal kepala dia terjojol ke luar..hehe..noti noti boy..Kalau weekend, memang tak merasa umi and daddy nak bangun lambat skit, sebab tepat pukul 7.30am dia mesti akan bangun..dan terus berdiri dengan menggunakan sisi katil sebagai tempat dia ampuh badan untuk berdiri..lepas tu bunyilah suara-suara yang menjerit-jerit membuat bising supaya umi dan daddy nya tidak senang mengulik mimpi..."ummaaaa..daddaaaa..tatatatatata..aaaaaaaaahhhhhrrrgggghhh!!"..takde respon jugak, nangisss!!!

My husband dah dapat kereta baru..This time i rasa secocok la kereta tu dengan tuan punya badan..Dia still sedih dengan tiadanya kereta kesayangannya dulu, tapi takpe..atleast terubat dengan rumah yang telah dimiliki hasil titik peluh sendiri..Wifey awak ni tak sabar nak deko-deko rumah sendiri..hihihi

Okay...i think i have to stop rite now, this is entry for today, just a quick update..There's alot of things that i wanna share with all of my lovely readers, see u on the next entry!! Bye... (Back to work...)

3 yang mengekspresikan diri:

cheah zinni zinnirah said...

kemn..
since u handle corridor region project, if any vacancy or pape ttg peluang kerjaya ke business ke silalah mention pd sy ye.
=))

aziyana said...

same la kite 65% dh siap..tp xtau nk ready ape untuk rumah..nnt klo buat checklist jgn lupa papar di blog yer..amik idea :)

Nuyue Jannah Bt Muhammad said...

wah jage ecer plak :) mesti leh kOrek banyak infO neh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...