Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Tuesday, October 18, 2011

Walaupun kemalangan kecil, kami tetap PRIHATIN!!!

Selamat beristirehat,

Citer ni tengah fresh lagi. Lepas kitorang amik my baby kat rumah BS tadi, kitorang ke Alamanda sbb nak beli barang-barang rumah (memang selalu shopping before gaji, kalo tak kering barang kat Carrefour ni).

Dipendekkan citer, on the way back to our home, my husband usually akan lalu shortcut depan umah PM, dekat skit sampai umah..kitorang nampak ada motor tersadai atas jalan!! Ya Allah!! Tengok ada budak tengah terduduk sambil duk kesat2 darah kat tangan dia tu. I guess budak ni dalam lingkungan umur 17-20 thn.

So, dengan rasa prihatin nya saya suruh my husband berenti tengokkan keadaan budak tu. At first nampak dia terhuyung hayang jugak. My husband borak-borak dengan dia supaya dia lebih tenang.

Beberapa minit je lepas tu, ada satu lagi motor datang kat kitorang. One lady yang macam gaye polis la gamaknya. Dia serius je tanya my husband kenapa ngan budak tu. Saya rasa maybe dia ingat my husband yang langgar budak tu kot. Yela, my husband park keta betul2 depan motor budak tu dengan tujuan nak mengelakkan budak tu kena langgar ngan kenderaan lain. Jangan taktau, bas NadiPutra pun lalu shortcut depan umah PM ye.

Takpela, husband.Biaq pi la depa nak cakap apa. Apa yang penting niat u baik n I'm very proud of u sebab walaupun ia sekadar kemalangan kecil, u membuktikan kita rakyat Malaysia sangat prihatin!! (Masih terbayang video budak China tu)

Tetiba my husband masuk keta dia cakap, " Yang..camne kalau tadi budak tu terbaring berlumuran darah? I tak boleh tolong dia nanti I yang terbaring sekali".Saya terus jawab,"I kan ada..apa la guna Supermak ni..". =P

P/s:
(My husband ni jenis keturunan takbleh tengok darah, konpem kalo tengok mmg tak pasal kena angkut dia naik ambulan skali..hehe)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


2 yang mengekspresikan diri:

aThidEaN said...

bagus Kemn, cmtu la kita kena prihatin.tp kena berhati-hati juga, kadang2 ni taktik org nak merompak, dorg buat2 mcm excident pastu takde org nak tolong, bila kita berenti,geng2 dia yg menyorok terus dtg serbu n kepung kita...

heheh, husband u nnt klu u masuk labor room sure dia pengsan dulu bila tgk baby keluar..i mean adik Hadif la :P

Kemn Azmaili said...

@aThidEaN

betul2..at first tu macam takut2 jugak nak berenti sebab kawasan tu macam sunyi jugak..tp mengenangkan depan rumah PM, ada ke yang berani2 berlakon depan rumah PM..hihi..kalau kat tmpt lain, maybe fikir 2 kali jugak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...