Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Monday, May 6, 2013

Corat Coret DPA Siri 1: Membina Istana Cinta

Assalamualaikum dan selamat pagi semua!

Sebelum nak memulakan celoteh pagi ni, nak panjatkan syukur pada Allah kerana memberi peluang kepada kita rakyat Malaysia untuk mengecapi keamanan. Harap lepas dah habis PRU13 ni, kita masih lagi kekal aman dan mudah-mudahan kita akan sama-sama merasai perubahan yang baik terhadap kerajaan baru dibina semalam. Tahniah kepada yang menang walaupun majoriti mudah, yang kalah mungkin kena lihat kembali apa yang terlepas pandang. Kerajaan baru hari ini agak berbeza dengan sebelum-sebelum ini..tapi papepun kita tunggu dan lihat apa yang dapat direalisasikan oleh kerajaan baru bermula 5 tahun dari sekarang. Tak lupa juga tahniah dan terima kasih kepada SPR kerana menjalankan urusan mengundi dengan cukup efektif dan efisyen sehingga timbulnya fenomena jari telunjuk ku berdakwat biru...hehe

Ok..mukadimah pun dah seperenggan..berbalik kepada topik entri...Baiklah..seperti yang dijanjikan pada entri sebelum ni..

Minggu pertama DPA adalah minggu penyatuan kimia (skemanye ayat) oleh para peserta DPA yang mana kursus kali ini melihat perubahan serta kelainan jika dibandingkan dengan batch-batch abam dan ahkak senior memandangkan kami terpecah di 2 wilayah berbeza. Sejujurnya aku memang amik masa nak meng adapt kan diri dengan suasana dan muka-muka baru kat INTIM ni sebab majoritinya daripada lantikan yang berbeza dengan aku. Majoriti member-member lantikan aku di letakkan di IKWAS. Tapi papepun hidup perlu diteruskan. Kena positip dan terima lah bahawasanya ko akan bertambah kenalan baru dan itu adalah sangat bagus!

Kami perlu melalui ala-ala orientasi melalui Group Intergration (GI). Korang pun mesti pernah rasa orientasi kan. So, tak perlu lah aku jelas dengan lebih detail sangat sebab pada aku benda yang sama je kita akan buat dalam mana-mana orientasi. Yang berbeza cuma lah watak dan situasi je. Cuma dalam banyak-banyak orientasi yang pernah aku lalui, aku paling suka kat sini bila ada slot "Membina Istana Pasir"..Hahhaaa..lawak bunyinya tapi aktiviti ni aku rasa hilang segala bagai stress yang ada sebab dapat menikmati keindahan Pantai Teluk Mak Nik yang berhadapan je dengan INTIM ni.

Istana Nurul Erin
Istana ni diberi nama Istana Nurul Erin..kahkah..gilak tak komersial langsung nama istana..nama ni dipilih sebab mase tengah-tengah serunak kami mengutip kulit kerang, ada sorang member ni terjumpa diari cinta budak skolah tingkatan 2 nama Nurul Erin..hihihi..jadiknya sambil bina pasir, kami dihidangkan dengan coretan cinta Nurul Erin kepada jejaka idamannya...keji tau baca diari orang...

Okay, malas nak citer panjang lebar pasal GI ni sebab pada aku time ni aku rasa DPA tu sungguhlah membosankan..Bercakap pasal pilihanraya lah alang-alang tengah panas lagi pasal PRU13 ni kan. Untuk pengetahuan korang, bagi nak menggerakkan urusan dan hal ehwal peserta ni, satu Exco perlu ditubuhkan dengan terdiri daripada para peserta sendiri. Pemilihan Exco adalah melalui sistem pilihanraya yang mana proses yang dilaksanakan adalah betul-betul mengikut tatacara dan pelaksanaan pilihanraya sebenar. Next entri aku citer pasal Pilihanraya DPA 2/2012. Mak antara colan-colan noks! Poyo semua ni...kahkah...

Game yang ko kena transform jadi transport! karuk karuk semua ni! haha

Muka senyum terpaksa..Kami dapat Sidang sama, Sidang B (Battlelion)..yeay!



2 yang mengekspresikan diri:

Cheah Zinnirah said...

diary is the best part & its appear just on the right time kan??
reading it while building great castle is just an awesome thing you want to repeat it again and again :)
plus it gives a nice name to remember. seriously, touching baca bab diari tu mcm c.ah ada sama d sana hahahah

Kemn Azmaili said...

@Cheah Zinnirah

hahhaa...memang tragis cerita nurul erin cinta tak kesampaian tu..agaknya nurul erin tu dah umur brapa la skrg...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...