Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Wednesday, April 4, 2012

Kulit wajah kusam dan bermasalah? Segalanya terjawab dengan produk ini..

As salam,

Setiap wanita sudah tentu mengimpikan kulit wajah yang cantik dan menawan bukan? Mungkin ada sesetengah daripada kita yang sanggup berhabis duit melabur beriban-riban semata-mata nak pastikan kulit kita kekal berseri dan anggun sepanjang masa. Mungkin juga ada yang menggunakan produk yang murah harganya kerana produk tersebut sudah cukup berbaloi menjadikan wajah bertambah anggun dan menawan.

Saya ni rasanya sepisis yang berani mati suka sangat bereksperimen muka..Cepat sangat bosan pakai produk yang sama..Tengok je orang pakai ni okay, tu okay, mesti sibuk jugak la nak teraiiii..Tapi apa yang saya perasan, kalau saya try pakai produk selain daripada produk buatan Asia macam Jepun or Korea, muko den mesti habih bertukar menjadi gordon...hahaha

Okay..nak cakap dulu..saya memang dari dulu lagi pakai produk from Korea or Jepun ni..Masa study dulu pakai Nano White, then bila dah start je keja banyak duit sikit kasi upgrade skit pakai Bio Essence Tanaka White..Aku ni memang sibuk berangan nak muka putih..hihi..bukanla taknak bersyukur, tapi saje la nak try test mane tau tetiba je muka putih gebu macam Zizi Izzete, kakak Shahizi Sam tu..hihi....

Lepas je beranak, time berpantang tu dah sibuk dah nak melawakan kulit muka ni..Suruh la ummi tolong tanyakan kawan-kawan dia mana yang ada jual local produk..Bukan apa, murah sikitt..masa tu kena jimat lah sebab dah kuar si hadif tu banyak la belanja nanti...Kononla,..padahal daddy je yang banyak perabis duit..hihi..So, dapatlah satu produk ni namanya De Bella..Kalau korang pernah dengar la kan..Before this, memang pernah tau keberkesanan produk ni. So, bila pakai je produk ni..tak sampai seminggu kulit muka jadi gatal-gatal..Dah pulak tumbuh biji-biji kecik-kecik kat muka...!!tensi sangat sebab muko den tak ponah laie jadi macam ni!! help meeeeeee..................

Lepas tu, terus bitau husband nangis-nangis keciwa nengok muka teruk segitu..tak sanggup dah nak hadap cermin nengok muka berbintat-bintat macam tu..So, ajak la husband pegi Guardian nak beli balik Bio Essence..Kebetulan time nak beli tu, BE baru je launch produk terbaru nya, Bird's Nest Nutri Collagen & Whitening Cream. So, dengan pantasnya terus merembat satu set!!

Perubahan nya memang ketara sangat lepas pakai BE ni. Tak sampai seminggu..semua bintat-bintat dimuka kembali susut dan terus hilang..!!Syukur alhamdulillah..Serunak tidak terhingga rasanya time ni..So, aku terus meneruskan misi menggunakan BE sehinggalah......

Muka habis hitam dek sunburn masa main netball hari tu.. Mau taknya, dengan selamba tak pakai sunblock, ingatkan main kejap je..rupanya sampai ke matahari betul-betul terik mencanak atas kepala..Gila boleh biul aku dibuatnya punyalah penat nak mampuihhh...hihihi..Habis je last game, terus balik, masuk je kereta perkara pertama yang dibuat adalah melihat muka di cermin..Yessss...aku berjaya bertukar menjadi Dayang Senandung tanpa perlu ditepek atau ditenyeh dengan arangpun...hahahahha..gelak palsu sebenarnya ni..help me againnnnnnn!!!!!!!!!

Dengan perasaan tak malu nya aku sibuk tanya one of our netball team tu dia pakai apa nengok ke muka dia putih melepuk tu..So, dia cakap dia pakai SF Beauty. Ye..sekali lagi aku memang tau pasal keberkesanan produk ni. Korang google je lah, banyak dah testimoni pasal keberkesanan produk ni. Banyak customer yang berpuas hati pakai produk ni..Siap kat kotak tu dia tulis, TIADA KESAN SAMPINGAN..sekali nahhhhhhhhh....sekali lagi aku bertukar menjadi raksasa gordon seperti dulu...help..helpppp...helpppppp!!!

Memang cukup lengkap la pakej Dayang Senandung ni..Dahla hitam, kelam, kusam..muka pulak berbintat-bintat..minggu depan tu ada photoshoot pulak..Masak la ahkak nak putih balik ni memang tak sempat la kan..So, aku gagahkan diri untuk teruskan guna produk ni..Entah-entah manala tau produk ni "bongkar" anasir-anasir jahat dalam kulit muka aku ni....Tapi kan..kan..ahkak memang tarak boleh tahan laaa..muka punye lah gatal rasa macam nak garu je dengan berus sabut..!!

Dengan perasaan gundah gulana bercampur baur dengan moraldown skit-skit aku gagahkan jugak pegi photoshoot hari tu..Sebelum kakak MUA tu komen, baik aku bagitau dulu napela muka aku kusam, kelam dan itam ni..

Balik je kampung, sekali lagi kena marah dengan umi dan along..suka sangat tukar-tukar, cuba-cuba produk..dah tau tak boleh pakai, gatal tangan nak pakai..dah habis gatal-gatal ke muka tu..So, terpaksa akur dengan kekhilafan sendiri..Akhirnya..pulang ke pangkal jalan..back tu Bio Essence lah...

So, aku pegilah menghabiskan duit beli mana-mana item yang dah habis kat umah tu..Kebetulan ada buat promosi kat Alamanda, kat ruang legar tu..baguslah, ada promoter kan..senanglah nak tanya semua benda..Untuk kesan yang lebih efektif, promoter tu sarankan aku tambah beberapa item lagi. Aku tambah Cleansing Milk, Exfoliating Gel, dan Eye contour Lifting Gel. Haa..ada lagi Mask whitening cream..

Seperti yang dijangkakan, dalam masa 5 hari je kulit raksaksa gordon bertukar menjadi kulit Snow White....hehehe..takdela white sangat punnn..To be frank, Bio Essence Bird's Nest ni lebih kepada mengembalikan kulit yang kusam menjadi lebih berseri. Kalau nak putih, memang kena amik masa skit lagi..Tekstur kulit pun akan jadi sangat halus dan lembut. Yang penting, pemakaiannya adalah konsisten..Jangan celap celup, nanti hasilnya pun celap celup jugakkk...




Hurmmm..apa jadi pada SKII? Orang beli, ko sibuk nak beli Kemn..Kena stopkan pakai SKII dulu, mau baiki betul-betul ini kulit muka..baru boleh continue balik guna..rugi tak guna mahal bebenau belinya tuuuuuuuuuuuu... 
*masihtidakserik*

p/s:muka ni memang spesies yang sesuai pakai produk Asia, except for Malaysia..bukan tak menyokong produk buatan Malaysia..2 kali dah cuba, tapi hasilnya menjadi gordoonnnn.. *___*

22 yang mengekspresikan diri:

Ainul said...

ainul pakai sabun beras & minum ESP je.Alhamdulillah muka makin bersih.
http://jalanabadi172784.blogspot.com/2012/03/hari-rabu-tanpa-kata-kata.html

Kemn Azmaili said...

@Ainul

yeke..tengok muka ainul pun makin cantik..banyak dah denagr pasal sabun beras ni..ramai yg kata berkesan..nak cuba, tapi,..takut lagi jadi gordon...hehee

Luv like this.... said...

baru kluar entry psl BE smlm...today second day la guna...:)

fiszah_pjo said...

kem..best tak guna BE bird nest ni?pzah pun igt nk try..da lama tak pakai moisturiser T_T..hari2 cuci muka ngn pakai sunblock aje..toner kemana,, pelembap ke mana..huhu..rs cam kesian plak kt kulit ni..huhu..
BE bird nest ni ada sample set tak?

Kemn Azmaili said...

@Luv like this....

yeke...yeayy sama..go go BE!!

Kemn Azmaili said...

@fiszah_pjo

best sangat..highly recommended!!! pakai je trial set dulu..kalo sesuai boleh la continue..trial set dalam rm29.90..

eyma nurnieysha said...

kulit awk jnis yg mcm mne eh..??coz sya pakai bird nest nie..kulit naik bintik2...kulit sya jenis combination,,

Kemn Azmaili said...

@eyma nurnieysha

muka saya normal skin, dear..setakat ni memang sesuai dgn saya..

~atiQah~ said...

slm sy pakai produk ni kulit terus kua bintik2,,..apa nak buat ya?adakah perlu terus pakai?

Kemn Azmaili said...

@~atiQah~

u pakai one set semua ni ke? i tak sure kenapa maybe tak sesuai kot dgn skin u..

the sisters said...

salam..sy na tye kalau muka berjerawat lpas pkai produk ni,tu mknanye ok ke x ok?sbb ad org ckp muke jd cmtu sbb na mnunjukkn healing process dy..ke tu sbnrnye mksdnye xssuai dgn muka...smkin buntuuu!!

~atiQah~ said...

hmm...xsesuai ke..yup complete 1 set yg warna kuning tu jela.sayang la da beli mhl2..xguna da skrg sbb takut effect,:(

erny fariny said...

i guna BE bird nest mmg ok,i baru aje guna sebulan....suami dah tegur"gebunye kulit ayg"...telompat la sy....mungkin i sesuai dgn produk ni..u all cuba la...: )

aem kamar said...

I guna safi raniagold je..sbb tukaq je poduk lain trus jd gorgon..
Tukaq je jd gorgon..xtau nape..jak da umo mngkat ni cam xle nak tukaq poduk lain la plak..hasil srgold mmg ok cuma brsih dr jrwat2 je la..yg x ok nye klo x pkai je trus jd kusam ntah hape hikhik..
Pena pkai jgk BE BN ni..mmg glow je kulit cuma i gatal nak tukaq poduk hehehe

aem kamar said...
This comment has been removed by the author.
aida adea said...

Nak tanya sy br je guna produk BE bird nest ni smlm. Guna cleanser, toner dn cream ok ke. Boleh terangkan cara guna tak. Sehari brp kali...siang dn malam ke? Tq

Kemn Azmaili said...

@aida adea

Penggunaan nya macam produk-produk lain jugak dear. Pakai cleanser, toner, moisturizer. tu benda wajib kena pakai tau...hehehe Selamat mencuba!

Areen Aziz said...

As-salam..utk luaran BE ni blh diamalkan..utk dlmn juga penting uolz..try la gugel psl maixara c-sential..insyaAllah kulit lebih cantik moist n body pun sihat mcm ratu mak dara..blh contact me utk info lanjut --- Areen 0104002353..skrg tgh rege promo..
http://beadingcotton.blogspot.com

Areen Aziz said...

As-salam..utk luaran BE ni blh diamalkan..utk dlmn juga penting uolz..try la gugel psl maixara c-sential..insyaAllah kulit lebih cantik moist n body pun sihat mcm ratu mak dara..blh contact me utk info lanjut --- Areen 0104002353..skrg tgh rege promo..
http://beadingcotton.blogspot.com

Huraizah Zakaria said...

Pengalaman berbeza untuk setiap orang. Sambil-sambil try and error, pastikan tidak compromise dengan produk yang pelik, pelik.
Regime penjagaan kecantikan luaran + pengambilan suplemen kecantikan dalaman dari Shaklee = marvellous!

wanie said...

salam kak,

semlm sy ada beli set bio essence bird nest mcm kak pakai, pg td terus pakai 1 set,,,mula2 pkai mmg best sngat,,pg datang opis hapy jer, tp menjelang tghari muka mula naik kemerahan sekitar dagu, bertambah panik bila selepas smyang zohor, kemerahan kian parah dan merebak hingga sekitar hidung. mmg amat memalukan..kak rasa produk ini tidak sesuai dgn sy ke?? bagaimana nk hilangkan merah ini..helphelp!!!!

a_maya said...

sy pernah pakai pencuci muka ni..tp xde pape kesan la...
skrg ni pakai pencuci muka Shaklee..lembut dan licin muka..

jom follow saya..
http://mayanorhawati.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...