Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Thursday, May 12, 2011

Daddy is 31 years old..Hadif is 3 months young!!

Happy belated birthday to my dear two heroes!! Actually, birthday my husband is on 7th of May hari tu. Dah plan nak celebrate kat luar first time dengan Hadif..but unfortunately, he was admitted at Pusrawi on his birthday..Last year, sempatla saya buat surprised card untuk daddy Hadif ni, tapi tahun ni tak dapek den nak buek sebab duk asik layan ke anak 24jam..hehe..

Semalam baru sempat nak beli hadiah seperti yang dipohon ye. My husband memang dah request suruh belikan dia parfume set. So, dalam keadaan my husband yang masih in recovery ni, sempat jugak singgah ke Alamanda jap untuk usha-usha parfume yang berkenan. Memandangkan parfume yang dah dia usha tu tak da kat Parkson Alamanda ni, tanpa membuang masa kitorang singgah di booth Gucci..


Taraa...

Happy Birthday Sayang!! Please get well soon, daddy!!
Semalam juga, saya dan husband bawa my little prince cucuk 3 bulan. Alhamdulillah, my baby macam sebelum-sebelum ni juga, akan menjerit time cucuk je, lepas pada tu dia kembali ceria..Good boy, Hadif!! Nurse advice suruh selalu ajar dia duduk sebab leher my baby tak boleh betul-betul tegak lagi..And one more thing, nurse suruh bagi kerap minum susu sebab berat Hadif tak memuaskan (tapi badan semangat semacam). Pulak dah.. Masa check up 2 bulan hari tu, doktor suruh control minum susu, takut obes..ni lain pulak advise nye..ish..ish.. Supposely berat baby normal akan naik 1kg sebulan. So, Hadif punya berat naik tak sampai 1/2kg pun. Tapi tak risau sangat, sebab still dalam berat badan ideal,.

So, ni saya tepek gambo latest Hadif umur 3 bulan..

3 bulan : Berat = 6.4kg, Panjang = 64cm


p/s: Sebenarnya saya sempat kerja sehari je hari Isnin hari tu, saya minta cuti rehat start hari Selasa - Khamis untuk jaga suami di rumah. Tak sampai hati nak tinggalkan dia sorang diri di rumah dalam keadaan tak berapa sembuh sepenuhnya lagi. Mudah-mudahan my husband, Rocky cepat sembuh..Insyaallah..ameen..

~end~







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 yang mengekspresikan diri:

Shasha said...

Kemn! Say hi to yusri and baby hadif ok!
Happy 31st Birthday to Yusri. May Allah bless him, baby Hadif and you too my dear :)

p/s: aku create another blog to document perjalanan dari 'singledom' to 'marriedhood'.hehehe...

chik star said...

comelnye hadif :D
nme lebih kurang same dgn my son. hihi.

`BaHa` said...

he is so cute and adorable! sebaik anak I pun boy :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...