Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Thursday, May 26, 2011

Fashionista With Hijab Style!!!

Salam to all!!! Sejak dua menjak ni dah banyak fesyen bagi wanita bertudung kan? Saya cukup tertarik dengan pelbagai cara pemakaian tudung @ shawl @ selendang @ sewaktu dengannya yang digayakan bukan sahaja oleh golongan wanita dewasa, tapi juga oleh wanita muda remaja di luar sana..!!!

Entri ku hari ni berkisarkan tentang Fesyen Muslimah Moden Kontemporari..Apa pandangan korang mengenai fesyen bertudung zaman sekarang? Pada saya secara peribadi, ia sememangnya banyak memberi impak yang sangat baik dan positif..

Pemakaian tudung hari ini nampaknya dapat menyangkal pendapat mereka diluar sana yang menganggap mereka yang bertudung adalah konservatif dan tidak boleh berfesyen mengikut peredaran semasa..Kononnya, fesyen hanya layak dikelaskan kepada mereka yang hanya mengenakan pakaian yang mendedahkan susuk tubuh si pemakai nya..pakaian mesti nak kena mahal2 or branded from top designer je..I am totally disagree hokehh!!!

Kata orang, boleh berfesyen asalkan tau buruk batasnya..murah or mahal pada saya tak penting pun..asal kau konfiden, tau mix n match..silap2 appearence kau kalah selebriti ye..hehehe..Now mari kita cuci mata tengok fashionista with hijab di luar sana..ada kenalan rapat saya, saudara saya dan juga teman-teman blogger diluar sana..

Yang saya kenal betul-betul:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

My Besties Shasha & Kak wardina (kenal dalam tv je..hehe)

My cousin Ella, dia pun jual pakaian vintage kat sini
Kawan lama masa ngaji AQFA..hehe..Kak Khay pun ada jual shawl lawa kat sini


Yang saya kenal dalam blog je:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Fatin Liyana
comel, santek, gorjes..pakai apepungg lawo kangg!! =)


cik Epal dan Heliza..dua2 mata bulat..comey!!

Dia pun ada blogshop jual banyak baju n dress kat sini

Dia pun sama ngan Adriani, Owner of Pastelina





Hana yang cantik dan Yuna yang glemeres!!




Anne & Hana lagi..




Stylo gile Maria Elena ni..

p/s:
pssssttt...saya buah chempedak diluar pagar, baru berjinak-jinak dalam imej muslimah ni. Seronok tengok orang bergaya Muslimah moden ni!! =)

~end~

6 yang mengekspresikan diri:

Shasha said...

Babe!Segannya...Everyone up there is so gorgeous!

Next entry is hot momma-nistas. Make sure put gambar kau k.:)

jauh di mata tapi dekat di hati(referring to baby hadif and uminya)

cik EPAL said...

waa rasa mcam tak layak pulak di bariskan dengan depa semua yang cun cun ni haha. btw, thanks :)

Kemn Azmaili said...

Shasha!!

Babe, u deserved it!!! =)

Kemn Azmaili said...

Cik Epal,

Thank u sudi singgah blog saya..wahh..wahh rasa teruja bile cik epal sudi singgah sini..!! cik epal style ape dengan berhijab!! cun pulak tu =)
btw, i', a new blogger!! =)

Rtp Farra Arisha said...

aahh they're damn cool okayyy, right. :))

Kemn Azmaili said...

rtp farra arisha,

yeah..they all super cool babe!! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...