Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Monday, September 19, 2011

Please get well soon my dear prince!!

Happy Monday to all!

Happy ke?huhu..hari ni memang saya ngantuk tahap cipan bukit coz semalam Hadif tidur tak lena maybe sebab tak selesa dengan hidung dia yang selsema tu and batuk dia yang untill now still tak baik-baik lagi..Tak sampai hati nak tidur bila dengar nafas dia kejap kuat, kejap sayup-sayup je kat telinga den ni. 

Actually my husband takde 3 hari ni sebab kena outstation ke Pulau Redang. So, 3 hari tiada suami disisi teramatlah payah nya nak menguruskan anak seorang diri. Nasib baik ada member ofis sudi menemani kami berdua di rumah. Atleast takdela terkejar-kejar sangat saya nak menguruskan rumah. She helps me alot! Hadif pun suka la kan ada orang kat rumah dia duk melayan dia tu. Thank u so much Aunty Sharipah! Lebiulaahh.. <3

Hadif still aktif dan lasak bergaya even though he is not so well. Itu yang membuatkan hati saya sedikit terubat. According to the doc, this is really good for him. Bila dia aktif, meaning that dia tak layan sangat sakit dia which is sangatlah membantu untuk dia cepat sembuh. Nak nak bila siang hari, memang saya pun kadang-kadang boleh terlupa dengan sakit dia tu. Bila menjelang malam, ia akan jadi kronik. So malam itulah yang perlu saya bersedia dari segi mental dan fizikal untuk melayan karenah my lil ones ni.




Cepat sembuh ye sayang..Semoga Allah melindungi kamu!

4 yang mengekspresikan diri:

aThidEaN said...

Get well soon Hadif :) nampak dah big boy dah Hadif ni..muka pun makin mirip muka daddy dia

F.Nesyita said...

Kema..mungkin boleh cuba gak ape yg fa try buat sebelum ni. yela fayyadh pun ade kerap batuk berpanjangan gak sebelum ni kan. cousin fa la ckp cuba tukar botol susu or paling xpun stim slalu botol susu dia. towel ke cadar or bantal yang hadif guna cuba kerapkan tukar.mybe dr persekitaran yg jd cmtu.lg 1 rasenye kurangkan jugak guna kipas or econ time mlm..ataupun kurangkan volumenye la..hopefully berkurangan dan semakin sihat membesar..

Kemn Azmaili said...

@aThidEaN

thanks dear..harap dia cepat sembuh..insyallah..ameen..

Kemn Azmaili said...

@F.Nesyita

fa, kite mmg baru tukar botol susu dia..cadar ni tukar sebulan sekali, tapi lepas ni nak kena tukar seminggu sekali la..nak tengok perubahan dia macam mana..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...