Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Wednesday, November 9, 2011

Hadif is 9 months old!! Baru tumbuh gigi!!!

Hari ini, tanggal 9.11.11 my lil prince Muhammad Hadif Akhtar telah pun menjangkau 9 bulan. Pejam celik pejam celik cepat nya masa berlalu. Tahun depan dah nak masuk 1 tahun..Makin hari makin lasak putera hati umi sorang ni. Balik kampung hari tu, semua orang tak larat dukung Hadif. Mana taknya, badan nak kata tembam tak la sangat, tapi berat nya mak ai..kus semangat!! Plus dia memang tak reti duk diam, kejap pusing depan, kejap belakang, kejap kanan, kejap kiri..

Dah masuk 9 bulan ni ada nampak seketul gigi tumbuh kat bahagian depan belah bawah. Lambat nau tumbuhnya..tapi nasi dulu dah dia makan..Dia memang suka makan, apa saja dia telan (rasanya kalo bagi batu dan kayu pun dia telan kott..hehe). Tapi mana yang boleh je la awak makan ye, umi dia ni memang melarang sekeras-kerasnya Hadif makan benda-benda yang kurang berkhasiat. Biasanya yang selalu gatal tangan duk huluq aiskrim kerja daddy dia lah..Dengan daddy sekali umi marah..hoho

Sekarang ni memang dah berani berdiri sendiri. Orang tak tolong pun takpe. Kalau jatuh pun memang tak nangis sebab eager sangat nak berdiri menyusur tepi tepi kerusi, katil, kabinet dan sebagainya. Dah pandai nak lepas lepas tangan pulak. Cepat cepat jalan ye sayangg!!

5 yang mengekspresikan diri:

♥ Elin ♥ said...

happy 9 months old!!

merangkak dah pandai? anak elin, amani 8 bulan belum pandai merangkak lagi..taku2..gigi pun belumnampak lagi . :)

F.Nesyita said...

Well done hadif..tp mummy nyer..kena mula eksais la biler hadif dh pandai berjalan..hah mase tu..kita pn akn slalu berlari..hikhik..

Kemn Azmaili said...

@♥ Elin ♥

my baby pun belum merangkak lagi..rasanya dia dah skip dah skill tu..ni sekarang sibuk asyik nak berdiri je..huhu

Kemn Azmaili said...

Farha,

Sekarang pun umi dia dah berlari..belum tengok my hero menyusur laju macam askar komando..camni pun dah terasa selimmmm..hihihih

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

hey salam dear, baru berkesempatan nak conteng2 kat sini. keep in touch darl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...