Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Tuesday, November 22, 2011

Thanks to my boss.. wink!

Helo and Salam to all my dear readers,

Kenapa tetibang je nak say thank you to my boss? Nak bodek ke? Aish..dak eh..Okay, actually ada perhimpunan bulanan kat MAMPU Putrajaya. You all kalo yang tak tau, gomen agencies ni memang ada perhimpunan bulanan tiap-tiap bulan..tinggal rajin ke idak je nak pegi. 


Tapi rajin or malas, hari ni saya kena pegi jugak. Sebab nak kena naik pentas. Hik! Guess what? 











Yup. Sebab nak kena amik sijil kat atas tu. Alhamdulillah, saya panjatkan kesyukuran kepada Allah di atas penganugerahan ini. Ya, kalau nak ikutkan memang biasa je, semua orang pun boleh dapat kan. Apepun saya tetap bersyukur...


Saya juga mengambil kesempatan untuk mengucapkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih to all my bosses, iaitu En. Fairuz, my immediate boss (M48), En. Zaimy (M52) and the most fofular boss in MAMPU, my Timbalan Pengarah, En. Azman (M52). Eh, korang paham ke idak benda alah hape yang dalam bracket tu? hihi.. 


Rasa macam bertuah sebab dapat bos-bos yang sungguh super sempoi di abad ini. Nama pun bos laki kan. Biasanya kalau bos lelaki memang sempoi. Kalau ikutkan bos-bos saya ni, buatlah macam mana kerja sekalipun, yang paling penting nya at the end nampak apa outcome nya. 


Saya rasa kalau nak dibandingkan dengan 2 gomen agensi yang pernah saya kerja sebelum ni, rasanya Bahagian inilah yang paling rileks kerjanya. Betul orang cakap, tuhan tu Maha Adil. Kalau kat agensi sebelum ni, pukul 11 malam baru balik, sabtu ahad kerja. Belum kira nak gi outstation lagi. Tapi kat sini, mostly pukul 5 dah lengang, takde orang sume dah balik rumah. Biasanya saya lah yang selalu duk menanguk sensorang sampai pukul 6pm. Ish, bukan sebab rajin sangat pun, sebab nak update belog..hehehe


Ape-apepun nak cakap sekali lagi thanks to my boss diatas pemilihan saya sebagai Pegawai Contoh Bulanan di Bahagian eKL ini. Sebenarnya jauh disudut hati, rasa macam belum layak untuk saya terima anugerah ini. Tak sampai setahun pun lagi bekerja di sini...



p/s: kerja gomen ni sebenarnya, ikut nasib. Kalau duk tempat busy teramat, kadang-kadang nak gi toilet pun tak sempat. tapi kalau duk tempat rileks, 10 minit sekali pun boleh ke toilet..hehe..apepun, bersyukur lah.. =D

12 yang mengekspresikan diri:

Lina Chan said...

tahniah kemn. bangga jadi batchmate ko. boleh macam tu.

setuju part bos laki lagi sempoi. nak tengok outcome. rindu bos lama. :)

Nuyue Jannah Bt Muhammad said...

tahniah Ummi kemn :)

memang tepat kemn, kalu ari x busy 10kali sehari leh update blOg Or fb, tapi kalu dh busy nk makan pun malas, ape tah lagik nk balik umah :)

alyyani said...

congrtas! pekerja contoh tuh :D

Kemn Azmaili said...

@Lina Chan

u're welcome babe..bangga? wah..wahh..aku hanya insan biasa yg kadang-kadang berangan nak jadik luar biasa macam incredible hulk..hehehe

betul..betull..outcome yg penting! =D

Kemn Azmaili said...

@Nuyue Jannah Bt Muhammad

betul tu..ini nasib baik ada gak keja nak update blog bila time takde keje..camne la org yg xde fb/blog tu..hihi

Kemn Azmaili said...

@alyyani

thanks dear..contoh la sangat kann..hehehe

Shu @ Mrs. Hamid said...

Congrats Kemn!!! Maintainkan prestasi k.

Rosniena said...

congrats..keep up the good works,anyway u post apa kat situ?

Princess Cindellyna said...

TAHNIAH KEMN!!=)

Kemn Azmaili said...

@Shu @ Mrs. Hamid

thanks dear

Kemn Azmaili said...

@Rosniena

thanks dear..i work as an assistant director..

Kemn Azmaili said...

@Princess Cindellyna

thanks farah! =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...