Refleksi Diri

EKPRESIKU...

Tuesday, November 15, 2011

Lain yang dibeli, lain yang dimain..

Salam kepada semua pembaca X-presi!!

Hari ini baru la berkesempatan nak update blog. Kalau korang perasan entri sebelum ni, saya hanya sempat ping kan emel daripada kak Lina Karim yang saya langgani mengenai pendidikan anak-anak. Seyes, hujung tahun memang banyak kerja yang perlu diselesaikan sebelum 2011 melabuhkan tirainya. 


Entri hari ni nak story mory pasal my prince yang dah masuk 9 bulan ni. Disebabkan ketekalan dia yang suka sangat nak berdiri sekarang ni, so daddy hadiahkan satu lagi transport baru untuk Hadif..


Taraaaa......

Step Start Walk n' Ride by Playskool


Transport baru ni 2 in 1. Boleh tolak macam skooter tu or boleh jugak  converts to a first ride-on toy. Memang sangat sesuai untuk bayi yang baru nak belajar berjalan..Punye lah semangat umi dia jadi poreman pasang wheels, handle, sidemirror lah..tapi yang ini jugak dia berkenan...

Eksaited leteww dapat tolak walker..

Sekarang ni, dah taknak duduk dalam walker..dia nak duduk luar walker sambil rajin-rajin tolak walker tu ke sana ke mari (macam la awak tu stabil lagi berjalan)..Padahnya, kelmarin jatuh tersembam ke lantai..Menangis kuat kemain lah jawabnya,..Umi pujuk kejap je, that was a lesson for u ye sayang..


p/s:
Biasanya, saya akan biarkan je dia explore sendiri. Unless kalau saya rasa apa yang dia buat tu sangat lah dangerous, baru saya akan say NO, then explain pada dia kenapa saya dia tak boleh main benda tu. Hadif sekarang dah pandai panjat 2 anak tangga. Bila dia start nak ke tangga tu, dia akan usha line dulu. Agak-agak dia tengok macam saya bagi green light, dia pegi lah. Papepun, umi awak ni tau agenda kamu ye sayangg!  




8 yang mengekspresikan diri:

aThidEaN said...

comel dan bijaknya Hadif:)
Ilyaas skrg pun dah tunjuk tanda2 suka memanjat. bumbo chair dia tu jadi tmpt dia berdiri smbil bergaya dpn tv..

Anah said...

tahap ni baby mmg lasak kan..seronok tengok walaupun penat..Adam pun suka tolak walker, dah macam berlari jadinya. so simpan je la walker dlm bilik..lagi seronok tengok dia tolak bakul baju..slow n steady je..hehehe

Kemn Azmaili said...

@aThidEaN

hadif ni tak sempat nak kejar dah..dia tau kalau kite nak amik dia, so cepat-cepat dia menyusur macam askar komando lari kat daddy dia..mmg sangat lasakkk..hihi

Kemn Azmaili said...

@Anah

betul tu Anah, memang seronok sangat..walaupun penat, tapi happy tengok keletah diorang kannn...huhu

Mrs Nageb said...

Macam2 kan diorang ni...bijak...huhuhu

Lina Chan said...

bagusnya anak umi ni. bijak. tapi betul jugak orang tua2 cakap, kalau anak jatuh sebab kesalahan dia, jangan pujuk sangat, nanti dia tak belajar dari kesilapan.

Kemn Azmaili said...

@Mrs Nageb

anak-anak memang macam-macam ragam kann...

Kemn Azmaili said...

@Lina Chan

thanks aunty chan2..betul, anak ni mmg boleh pujuk tapi kena bagitau apa salah dia, nnt takut naik lemak..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...